Günün Müzisyeni: Ernie Watts

Günün Müzisyeni: Ernie Watts

Yine ve yeniden Ernie Watts... Tenorun büyük ustası Ernie Watts enstrümanının şair nitelikli müzisyenlerindendir. Tonu onun kadar etkileyici olan ve yaşayan gerçekten az sayıda müzisyen var. Hani ülkemizde kıymeti bilinmemiş kimi insanlar için Amerika da yaşasa dünya çapında biri olmuştu denir ya Ernie Watts Amerikalı olmasına rağmen bize mi öyle geliyor bilinmez ama çok daha etkileyici anılması gereken isimlerden olmalıydı, belki de anılıyordur ama bize yetmiyordur... Ustanın 2010 tarihli kaydı "Four Plus Four"dan aldığımız "Tributary" meramımızı anlatır umarız.

Cazkolik.com / 01 Temmuz 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Levent Ergenç
    02 Temmuz 2011 Cumartesi 10:28

    Yukarda ki ifadeye katılıyorum ve hangi şairi anımsatıyor?,diye bir soru yöneltiyorum: "CAZKOLİK"LERE".Beni yanıtım şu:-EDGAR ALLAN POE,neden?Çünkü gizem var...

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Levent Ergenç
    02 Temmuz 2011 Cumartesi 11:05

    Jazz müziği ve de Klasik Batı müziği buram buram felsefe kokar, bunu denemek ve anlamak isteyenlere önerim:"Şölen"adlı Platon"un kitap"ı(yani Eflatun"un)Azra Erat ve S.Eyüpoğlu ustalar türkçemize çevirdiler.Kitaptan önemli bir bölüm:(sayfa:11) "Symposion bir törendir.(size sempozyumu hatırlatacak)Belki her symposion"da Eflatun"unkinde olduğu gibi yüce konular ele alınmazdı,ama burada nasıl Tanrı Eros"a övgüler söyleniyorsa,her symposion"da bir veya birkaç Tanrıya "skolion" denilen şiirler okunurdu.İçki içmenin de şiir okumanın da töreleri vardı.Bir başkan seçilir(bugünkü saki),nasıl ve ne kadar şarap içileceğini,neler üstüne kimlerin hangi sırayla söz alacağı veya şiir okuyacağını o kararlaştırırdı.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Ahmet Kılıçaslan
    02 Temmuz 2011 Cumartesi 08:06

    sanki daha şiirsel bir şey Levent bey.................

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Levent Ergenç
    03 Temmuz 2011 Pazar 10:40

    Uygarlığın izahı önce resimyazı,sonra çiviyazı ile başlar.Ama düşüncenin tarihi Antik Yunan"da başlamıştır.Neolitik dönemde "MA"anatanrıça ve saygı ayrıca korku duyulandı.Gene "Amazonlar" savaşcı kadınlar olgusuda böyle...Ne kadınlardan ne de erkeklerden şairanelik hiç yaşanmadı.Antik Yunan da şairlik erkek erkeğe dostluklar içindi.(SAFO"DA tam karşıtı,lesbiyen)Kadınlar toplum içinde ne zaman statü kazandılar?İşte o zaman aşk şiirleri başladı.Ama antik Mısır"da doğa,tanrılar üzerine çivi yazısı ile başlamıştı.Bir müzikte felsefe var ise;ya da size onu çağırıştırıyorsa,zaten orada,şiir,şairanelik vardır.Mesela beni için en büyük DOĞA OZANI:"Hermann Hesse"dir.Cazkoliklerin okumasını öneririm.Sevgiyle ve jazzzzzzzz"la kalın!

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.