Dünya Koro Müzikleri Festivali başlıyor

Dünya Koro Müzikleri Festivali başlıyor

Medeniyetleri müzik üzerinden buluşturan Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), Grammy ödüllü Estonya Filarmoni Oda Korosu ile Norveçli konuk şef Ragnar Rasmussen yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosunun “Köprüler” konseriyle 25 Nisanda Atatürk Kültür Merkezi AKM'de başlayacak.

 

25-30 Nisan tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi, Akbank Sanat, Atlas 1948 Sineması, Borusan Müzik Evi, Garibaldi Sahnesi, Grand Pera Emek Sahnesi, Santa Maria Draperis Kilisesi, St. Antuan Kilisesi ve Taksim Camii Kültür Merkezi gibi Beyoğlu’nun tarihi mekânlarına yayılan sempozyum, ABD’den İspanya’ya, Kanada’dan Endonezya’ya dünyanın en iyi korolarını ve alanında uzman konuşmacılarını bir araya getiriyor.

 

 

AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda tarihi buluşma

 

 

5 kıtayı temsil eden 28 farklı ülkenin 80’den fazla konuşmacısı ile 2.500’den fazla sanatçıyı buluşturacak sempozyumun açılış konseri tarihi buluşmaya sahne olacak.

 

25 Nisan Salı AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek konserde, iki kere “En İyi Koral Performans” dalında Grammy ödülü kazanan Estonya Filarmoni Oda Korosu ile 35 yıldır Türkiye’de koro müziğinin geniş kitlelere ulaşmasında rol oynayan, Avrupa Profesyonel Korolar Birliği (TENSO) üyesi Devlet Çoksesli Korosu beraber sahne alacak.

 

Estonya Filarmoni Oda Korosu, kurucu şefleri Tõnu Kaljuste yönetiminde Estonya’nın önemli bestecilerinden Veljo Tormis’in, Devlet Çoksesli Korosu da Norveçli konuk şef Ragnar Rasmussen yönetiminde Türkiye’den ve Norveç’ten çeşitli bestecilerin eserlerini seslendirecek. Koroların dışında bağlama, mey gibi enstrümanlar ile solistlerin de yer alacağı konserde konuk şef Ragnar Rasmussen, piyano klavyesinin yeni bir versiyonu olan “seaboard” ile konsere elektronik bir boyut katacak.

 

 

Gala konserlerinde 3 farklı koro sahneye çıkacak

 

 

Açılış konserinin yanı sıra AKM Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek gala konserlerinde, her akşam, dünyaca ünlü ve ödüllü üç koro sanatseverlerle buluşacak.

 

26 Nisanda Endonezya’dan Batavia Madrigal Singers, ABD’den Georgia Eyalet Üniversitesi Korosu ve Porto Riko’dan Orfeón San Juan Bautista sahne alacak.

 

27 Nisanda Gabon’dan Le Chant Sur La Lowé, İsveç’ten Sofia Vokalensemble ve Kanada’dan Vancouver Gençlik Korosu seyircinin karşısına çıkacak.

 

28 Nisan akşamı ise Lübnan’dan gelen Fayha Ulusal Korosu, Çin Taipeisi'nden gelen Taipei Filarmoni Oda Korosu ve İspanya’dan gelen Leioa Kantika Korala yer alacak.

 

 

Kapanış konserinde Türkiye’den 8 koro aynı sahnede

 

 

Dünya Koro Müziği Sempozyumunun kapanış konseri açılış konseri kadar iddialı. AKM Türk Telekom Opera Salonunda 29 Nisanda gerçekleşecek konserde, Türkiye koro müziğindeki çeşitliliği sergileyecek 8 koro aynı sahneyi paylaşacak. İstanbul’dan A Capella Boğaziçi, Boğaziçi Caz Korosu, Chromas, Rezonans ve Sirene; Bursa’dan Nilüfer Çoksesli Korosu; İzmir’den Dokuz Eylül Üniversite Korosu ve Ankara’dan Jazzberry Tunes poptan klasiğe, cazdan türkülere hep birlikte şarkı söyleyecek.

 

 

6 eserin dünya prömiyeri yapılacak

 

 

Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun 6 yıl sonra düzenlediği ve pandemi sonrası dünya çapındaki ilk koro buluşması olan Dünya Koro Müziği Sempozyumunda Türkiye, Venezuela, Singapur, ABD, Almanya ve Malezyalı bestecilerin ‘Değişen Ufuklar’ teması kapsamında sempozyum için besteledikleri eserlerin dünya prömiyerleri de yapılacak. 55 koro ve 2.500 koristin yer aldığı, 150’yi aşkın sergi, atölye ve etkinlikle seçkin bir program sunan sempozyum kapsamında 11 ayrı mekânda 44 konser verilecek.

 

Detaylı bilgi için www.wscmistanbul2023.com ziyaret edilebilir.

 

Cazkolik.com / 22 Nisan 2023, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.