Müzisyenler:
Ercan Bingöl - Vokal, Elektrik Gitar, Bağlama
Mesut Yücel - Klavye
Haşim Doğrul - Bas Gitar
Cem Aksel - Davul
Parça Listesi:
01. Bênav (5:05)
02. Ne Pir Derenge (4:08)
03. Kûçik Hatın (4:20)
04. Bluesa Benda Sînê (6:03)
05. Ber Kendal (4:33)
06. De Beje (5:24)
07. Lo Lo Qulingo (6:10)
08. Yar Dıbê (4:54)
09. Ne Xem E (4:42)
10. Tenêbûn E Dıbare (5:26)
11. Bıra Dılê Mın Jı Dıl Ba (4:29)
12. Xwe Ker Ke (3:36)
13. Dîk Û Mirîşk Û Cîran (4:29)
Toplam Süre: 01:03:00
Yapımcı: Ercan Bingöl
Sözler: Ercan Bingöl (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 13), Memê Mala Hine (7), Anonim (11)
Besteleyen: Ercan Bingöl
Derleyen: Gökhan Bulut (1), Ercan Bingöl / Gökhan Bulut (2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13), Ercan Bingöl (4, 12)
Kaydeden: Ahmet Özgül, Gökhan Bulut
Mixing: Ahmet Özgül
Mastering: Ahmet Özgül
Tasarım: Yılmaz Alaşahan
Fotoğraf: Ali Asgar Şahin
Albüm Hakkında:
"Samimi, hisli ve muhalif..."
Bu sözler Ercan Bingöl'ün kendi penceresinden gördükleri. Ne var ki, kitleye sunulduktan sonra artık eserler onları ortaya çıkaran kişinin hanesinden çıkıp dinleyicinin evine misafir oluyor. Ve artık sıra, dinleyicinin kendi penceresinden gördüklerinde...
Ercan Bingöl, blues (slow blues) müziği ilk kez Kürtçe ile kullanan bir albüme imza attı. Albümde aynı zamanda blues-rock ve country şarkılar da yer almakta. Stüdyo kayıtları 2010 yılında Ankara’da başladı ve bu kayıtlarda davulda Cem Aksel olmak üzere her biri kendi enstrümanının çok iyi birer icracısı olan müzisyenler çaldı.
Ercan Bingöl'ün Türkiye'de yaşayan bir Kürt olarak kendisini içinde bulduğu parçalı yaşamı, albüme berrak, saydam, akışkan, seyreltilmiş anlamlarına gelen "RON" adını verdi. Bu parçalı yaşam, kendisini akışkan olmaya zorladı ve böylesi yaşamlarda yer edinmeye mecbur kıldı. Ercan Bingöl'e göre bu parçalı dünyasının en zor tarafı her zaman için, kent yaşamının olanca acımasızlığıyla ama en önemlisi kendi rızalarıyla yabancılaşmış insanlar ve hoşgörüsüzlük oldu. O yaşamları yurt edinmek kolay değildi ve çok uzaktı. Bu yüzdendir ki şarkılarında hep uzağı, ulaşılması güç olanı ve mutlu olmaya duyulan özlemi anlattı. Ve tabi blues'un kelime anlamı olan hüznü... Uzak onun için hüznün ta kendisiydi ve hüzne duyduğu saygı, kendisini bu albümü büyük bir titizlikle dokumaya mecbur etti. Albümün dikkat çekici yanlarından birisi de modern bir sound ile Kürtçenin folklorik öğelerini ve köy yaşamından kesitleri barındırıyor olması. Ercan Bingöl, müziğinin dinleyicilerle buluştuğu zaman anlamlanacağını düşünüyor.
Parçalar Hakkında:
Benau şarkısı, doğmamış, doğamamış bir çocuğa yazıldı.
Ne Pır Derenge yine özlemin çok yoğun yaşandığı ve artık çaresizliğin yaşandığı bir havada yazıldı. Daha melankolik zamanların ürünüydü.
Bluesa Benda Sine'nin Türkçesi de Sineyi Beklemek Blues'u. Orada da şarkı adını Samuel Beckett'in Godot'yu Beklerken eserinden esinlenmiştim. O isimdeki kişinin hiç gelmeyeceği üzerinden yola çıkarak yazmıştım.
Ercan Bingöl Hakkında:
14 Şubat 1983'te Muş'un Varto ilçesine bağlı Xinzor köyünde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Mersin'de tamamladı. Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Şimdi ise Ankara'da çevirmenlik ve İngilizce öğretmenliği yapıyor.
Albümde Yer Alan Müzisyenler : Ercan Bingöl, Mesut Yücel, Haşim Doğrul, Cem Aksel
Albüm Yayınlanma Tarihi : 02.05.2012
Albümdeki Parça Sayısı : 13
Albümdeki Müzisyen Sayısı : 4
Albüm Tipi : Albüm
Albüm Tarzı : Blues, Rock, Dünya Müziği
Albüm Formatı : Dijital Platform
Albüm Süresi : 1:03:00
Web Sitesi : https://ercanbingol.com/
Bu Albümün Yer Aldığı Bazı Dijital Müzik Mağazaları
Bu albümle ilgili ek bilgiye sahipseniz ya da düzeltilmesini istediğiniz bir bilgi varsa, Beran Paçacı'ya iletebilirsiniz. ( )