Bodrum'un edebiyattaki simgesi "Her Gece Bodrum" romanı, müzikteki sembolü Gümüşlük Müzik Festivali'dir

Bodrum'un edebiyattaki simgesi "Her Gece Bodrum" romanı, müzikteki sembolü Gümüşlük Müzik Festivali'dir

 

Gümüşlük Müzik Festivali bu yaz klasik müzik ve caz konserleriyle dolup taşıyor

 

 

Bu satırların hangi romana ait olduğunu bilenler vardır; "Deniz çalkantılarla çarpıyordu kıyılara. İnsanlar, çılgın kalabalık, içgüdüyle, tutsakmışçasına kıyı kahvelerine çıkıyorlardı. Dünyanın bütün dilleri konuşuluyordu sokaklarda. Teknelerin yapıldığı sokakta, daracık sokaklarda, şimdi yürüdükleri yolda; her yerde konuşuluyordu. Hızarlar dönüyordu. Kimi çiçekler günbatımıyla kapatıyorlardı taçyapraklarını. Fırınlar çalışıyordu. Kargalar kaleye dönüyorlardı. Akşamüzeri kısaydı, ama inanılmaz bir hareketlilik göze çarpıyordu."

 

Selim İleri'nin "Her Gece Bodrum" romanı 48 yıl önce yayınlanmasının ardından edebiyat dünyasının vazgeçilmezlerinden oldu. "Her Gece Bodrum" nasıl edebiyatın vazgeçilmezi ise bu yaz 21'inci yaşını kutlayan Gümüşlük Müzik Festivali de Bodrum'un müzikle ilişkisinin ayrılmaz parçasıdır.

 

 

Gümüşlük Müzik Festivali 10 Temmuz Çarşamba akşamı Gümüşlük’teki tarihi taş ocağında Macar kemancı Kristóf Baráti ve Türk piyanist Tuna Bilgin’in vereceği konserle başlayacak

 

 

Piyanistler; Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliği ile Gülsin Onay’ın danışmanlığında gerçekleşen Avrupa’nın en seçkin festivalleri EFFE2025 ödüllü Gümüşlük Müzik Festivali dünyanın farklı coğrafyalarının öne çıkan müzisyenlerini bir araya getirecek.

 

Türkiye, Macaristan, Portekiz, Fransa, ABD, İngiltere, Rusya, İtalya, Norveç, Bosna Hersek/İspanya ve Hollanda’dan gelecek müzisyenlerle iki ay sürecek konser ve etkinlikler kapsamında üç masterclass konseri olmak üzere klasikten caza, etnik müzikten elektronik müziğe 20 konser müzikseverleri buluşturacak.

 

 

Festivalin caz programı bu sene oldukça güçlü

 

 

Gümüşlük Müzik Festivali klasik müzik merkezli bir festival olsa dahi Bodrumluları cazdan uzak tutmak mümkün değil, bunun farkında olan festival yönetimi her sene programına güçlü isimlerden oluşan konserler koymayı ihmal etmiyor.

 

 

"SUDA" konserleri cazla dolu

 

 

14 Ağustos akşamı Norveçli kontrbasçı Mats Eilertsen üçlüsüyle bir konser verecek. Türk cazseverin yakından tanıdığı ve defalarca izlediğimiz sanatçıyı Bodrumluların kaçırmamasını öneriyoruz.

 

Ayrıca, 18 Ağustosta Çağıl Kaya Sextet de festivalde sahne alacak isimler arasında.

 

Trompetçi ama multi enstrümanist demek doğru olacak Miron Rafajlovic 25 Ağustos gecesi konser verecek.

 

Festivalin güçlü caz seslerinden biri ise Hollandalı saksofon sanatçısı Tineke Postma. 46 yaşındaki usta sanatçı ilk çıktığı günden itibaren Avrupa caz sahnesinin tozunu atan isimler arasında geliyor. Postma bu sene festivale iki farklı konserle katılıyor. 29 Ağustos akşamı Aria grup olarak, 31 Ağustos akşamı ise gitar virtüözü Cenk Erdoğan ile ayrı bir proje olarak.

 

Eylül ayının ilk günleri son konserlerini yaşayacak festivalde 7 Eylül akşamı ünlü İtalyan caz piyanisti Stefano Bataglia saksofon sanatçısı Tamer Temel ile özel bir proje için sahnede olacak.

 

Cazkolik.com / 08 Temmuz 2024, Pazartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.