İstanbul Caz Festivali bu yaz seminer ve panelleri öne alarak festival başlamadan haziran ayında gerçekleştirecek, ayrıca, bu sene seminerler önceki yıllara göre daha kapsamlı ve gündem yaratacak içeriklere sahip.
Panel ve atölyeler başlığı altında “Şehir ve Müzik Endüstrisi” (13 Haziran), “Müzik Endüstrisinde Bilinçsiz Cinsiyet Önyargıları” (15 Haziran), “Audioban işbirliğiyle Genç Cazcılara Eğitimler” (15 Haziran), “Stream ve Dijital Haklar” (20 Haziran), “Caz Prodüksüyon” (21 Haziran), “Performans Pratikleri ve Sahneleme” (23 Haziran).
Başlıkların her biri ayrı ayrı tartışılmayı hakediyor, bu yüzden, seminer, panel ve atölyelerin oldukça ilgi göreceğine ve verimli geçeceğine inanıyoruz.
“Şehir ve Müzik Endüstrisi” isimli buluşma Bozcaada Caz Festivali’nden Gizem Gezenoğlu tarafından modere edilecek ve panele Özgür Bayrak (Afiş Adam), Barış Görücü (Le Sound), Begüm Başbuğ (Alla Turca) ve Cem Tuncer (Müzisyen) konuşmacı olarak katılacak. Panelde müzik endüstrisinin farklı alanlarında çalışan katılımcılar, şehirle ve şehirlilerle kurdukları ilişkiyi anlatacak.
“Müzik Endüstrisinde Bilinçsiz Cinsiyet Önyargıları” başlıklı panelin moderatörleri Gülşah Görücü ve Melis Yalçın olacak ve panelde toplumsal cinsiyet önyargılarının müzik endüstrisi üzerindeki yansımaları masaya yatıracak.
“Audioban işbirliğiyle Genç Cazcılara Eğitimler” önemli bir başlık. Festival kapsamında Genç Caz yarışması var malumunuz, bu yıl 17inci kez gerçekleşen yarışma her sene bir çok genç müzisyeni tanımamızı sağlıyor. Bu buluşmadaysa festival ve Audioban Genç Caz 2019 programına başvuran topluluklarla farklı kurgularda işbirliği yapmaya devam edecek. Audioban, geçtiğimiz günlerde 2018 Genç Caz seçmelerinde dereceye girip İstanbul Caz Festivali’nde yer alan ekiplerden The Kites’ın ilk albümünü yayınlamıştı.
Bir önemli konu daha “Stream ve Dijital Haklar”. Levent Alptekin (Anadolu Efes Kültürel Pazarlama Yöneticisi), Berna Özyurt (Universal Music Group Türkiye Pazarlama Müdürü), Nazan Hacıgüzeller (Universal Music Group Türkiye Genel Müdürü) eğitmenliğinde Genç Caz katılımcılarını, ayrıntıda kaybolma olasılığının yüksek olduğu “streaming” dünyasının işleyişine ve dijital hakların korunmasına dair aydınlatacak.
Daha önce sadece müzik profesyonellerinin yakından bildiği bir konu olan “Caz Prodüksüyon” bu kez A.K. Müzik’ten Tansu Özyurt ve müzisyen Şevket Akıncı’nın yönetiminde masaya yatırıcılacak. İkili, bir seri fikrin ürün haline gelene kadar kat ettiği aşamaları anlatacak.
“Performans Pratikleri ve Sahneleme” konusu seride ele alınacak önemli başlıkların sonuncusu. Caz gitaristi Sarp Maden Genç Caz katılımcısı genç müzisyenlere müziğin sahne üzerinden aktarımına yönelik deneyimlerini paylaşacak.
Cazkolik.com / 22 Mayıs 2019, Çarşamba
Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.