TRT'nin kurumsal müzik dergisi Bir Dünya Müzik şubat sayısını caz müziğine ayırdı

TRT'nin kurumsal müzik dergisi Bir Dünya Müzik şubat sayısını caz müziğine ayırdı

Her sayı farklı kapak konularıyla dikkat çeken TRT'nin Bir Dünya Müzik dergisi içerdiği konuları kadar yayınladığı haberlerle de her ay kapsamlı paylaşımlarda bulunuyor. Dergi, Şubat sayısında sayfalarını ve kapak konusunu caz müziğine ayırdı ve usta kalemlerin farklı içeriklerden oluşan yazılarını dergi sayfalarında yayınladı.

 

Yeni dünyanın müziği caz

 

"Caz, zamansız bir destandır" diyen program yapımcısı Caner Beklim yazısında 'caz müziğinin kahramanları sınır tanımaz... Aslında, caz kahramanın kendisidir!' diyerek cazın hüzünlü ve umutlu serüvenini kaleme almış.

 

Türkiye'de müziğin önde gelen kalemlerinden Murat Beşer de "Eksikli caz tarihimiz" başlıklı yazısında 'Türkiye'de cazın başlangıcıyla ilgili tek tek figürleri ele aldığımızda pek çok hikâye anlatılabilir; Cumhuriyetin öncesi ve hemen sonrasında bazı müzisyen ve müzik insanının adı zikredilebilir" diyerek caz tarihine yönelik tespitlerini sıralıyor.

 

Türkiye'de blues müziğin önde gelen radyo programcılarından, "Blues'un Tonları" adıyla yıllardır hazırladığı TRT Radyo-3 programıyla tanınan Eyüp İblağ da yazısında Blues müziğine değiniyor ve "Blues müziğinde yer alan sözler tamamen icra eden kişinin şahsi tecrübelerine dayansa ve sınırlı bir alanda kalsa da, özellikle ana enstrüman olan gitar tüm sınırları zorlar" diyerek yazısına başlıyor.

 

Derginin her sayısında caz üzerine düzenli yazılar kaleme alan TRT Radyo-3 programcısı Feridun Ertaşkan da "Daha Fazla Caz" başlıklı yazısıyla özel sayıda yer alıyor.

 

Bir Dünya Müzik dergisi caz özel sayısı röportajlarla da ilgi çekiyor

 

Caz özel sayısında yer alan ilk röportaj derginin editörlerinden Nesrin Büyükturan'ın Türkiye caz sahnesinin en tecrübeli radyo programcılarından Hülya Tunçağ ile yaptığı söyleşi olmuş. Açık Radyo'da hazırladığı programlar ve çektiği caz fotoğraflarıyla tanıdığımız radyo programcısı ve yazar Levent Öget ile röportaj ise editör Ümit Dirican tarafından gerçekleştirilmiş.

 

Dergide ayrıca müzik üzerine yayınlanan kitaplar ayrı bir sayfada haberleştirilirken, Rahmi Mert Özcan tarafından derlenen Barış Manço ve Cem Karaca anekdotları ile Murat Örem'in kaleme aldığı Barış Manço yazısı gibi farklı konu, haber ve içeriklerle müzikte zaman tüneli gibi geçmişe dair bilgiler derginin sayfalarını süslüyor.

 

Cazkolik.com / 02 Haziran 2020, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.