1980 ve 90`ların kült müzik grubu MOZAİK`in albümleri nihayet CD olarak ADA Müzik`ten çıkıyor

1980 ve 90`ların kült müzik grubu MOZAİK`in albümleri nihayet CD olarak ADA Müzik`ten çıkıyor

Mozaik müzik grubu en sonunda "1983 - 1995" arasında kaset olarak çıkarmış olduğu dört albümü Ölümden Önce Bir Hayat Vardır, Ardından, Çook Alametler Belirdi ve Plastik Aşk`ı digital ortama aktardı. Albümler ADA Müzik`ten tek bir CD-Set`i içinde piyasaya çıkacak. Aradan geçen bunca zamana karşılık bu setin içinde ilaveten birşeyler daha var: Mozaik üyeleri Arşiv`lerine dalıp 12 yıl boyunca kayda aldıkları prova çalışmalarından, ev ve konser kayıtlarından tarayarak bir seçki yapıp, hazırlayıp kutuya 5. ve 6. CD`leri eklemişler. Kendileri "bu işi yapmakta bu kadar ileri bir tarihe kadar gecikince dört albümümüzün yanına ilave bir hoşluk eklemek istedik ve arşivdeki kayıtlarımızı ele aldık. Umarız dinleyicilerimizin de hoşuna gider," diyor.

 

Mozaik: Hemen 1980 sonrasının "kapalı toplum" atmosferinde, ismi dönemin "özgün müzik" grupları Yeni Türkü, Ezginin Günlüğü ve Bulutsuzluk Özlemi ile birlikte dörtlü olarak anılan Mozaik 1983`teki ilk konserinde dünyanın çeşitli kültürlerinden folk şarkılarını kendine özgü çok sesli ve çok canlı vokal düzenlemeleriyle söyleyerek müzik hayatına başlamıştı. Mozaik buradan hareketle 1995`e kadar klasik batı müziği, çağdaş müzik, rok, senfonik rock, caz, pop caz ve bu topraklardaki makamlara kadar uzanan çok geniş bir yelpazeden harmanladığı ürünler verdi; bunu yaparken "İsminiz bu yüzden mi Mozaik?" sorusuyla çok sık karşılaştı. Çalışma anlarında ve yaptığı müzikte deneyselliğe çok yer veren Mozaik, pek rastlanmayan şekilde hem enstrümantal müzik, hem de türkçe şarkı besteledi ve yine sık rastlanmayan bir biçimde grubun beş bestecisi vardı. Grup 1987 yılına kadar her konserini o sefere özgü bir tema etrafında kurar, konser öncelerinde seyirciye o repertuvarın ruhunu yansıtan (ve yıllarca saklanan) program dergileri dağıtırdı.

 

Mozaik`in albümleri: Ölümden Önce Bir Hayat Vardır (1983 kaydı), Ardından (1985), Çook Alametler Belirdi (1988) ve Plastik Aşk (1990). 1995`e kadar süren grubun üyeleri, Mozaik`ten sonra farklı şekillerde ve farklı kombinasyonlarla müziğe devam ettiler. Bünyesinde çeşitli müzisyenleri ağırlamış ve son kadrosu Ayşe Tütüncü, Bülent Somay, Mehmet Taygun, Saruhan Erim ve Timuçin Gürer`den oluşan grubun üyeleri arasında Serdar Ateşer, Sumru Ağıryürüyen, Mehmet Tütüncü, Ezel Akay, Levon Balıkçıoğlu, Cem Aksel ve Ümit Kıvanç da ilk akla gelenler.

 

Mozaik`in tüm albümlerini ve "daha önce yayınlanmamış" parçalarını içeren 6`lık CD-Set`i "Külliyat" adıyla yıl sonuna kadar piyasaya çıkmış olacak.

 

Cazkolik.com / 01 Ekim 2011, Cumartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Taner Ortanlı
    01 Ekim 2011 Cumartesi 05:40

    Son sıralarda duyduğum en güzel haberlerden. Mozaiki yeniden dinlemek çok güzel geldi. Heyecanla bekliyorum.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • İbrahim Metin Metin
    01 Ekim 2011 Cumartesi 10:47

    Albüme çok sevindim.. Son 30 yılımın en kaliteli-grubu benim için Mozaik.. "90ların hemen başında Kadıköy İskelesi"nde sizi izlemek için bebeğimizi terk edip gelmiştik:) O bebek 21 yaşına geldi.. Siz hep doğuyorsunuz.. ne güzel.. biz hiç ölmüyoruz.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Ali Mert ÜNAL
    13 Ekim 2011 Perşembe 11:55

    Mozaik geri geldi, geliyor işte... "Seviniyoruz, yukarıda yazılı o çocuk 21 yaşına geldiyse; sanırım biz bir 20 daha görürürz :)" Külliyat"ı bekliyorum heyecanla....

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Ayşe Tütüncü
    30 Nisan 2012 Çarşamba 04:47

    Mozaik"in KÜLLİYAT"ı yılbaşında çıkamadı, çünkü içine konacak olan kitapçık ve kapağın hazırlığı uzadı, şu anda tasarımı yapılma aşamasında. İçinde fotoğraf, yazı, tarihçe, künyeler gibi bir sürü detay olacak. Biz de KÜLLİYAT"ımızın bir an önce çıkmasını çok istiyor ve sabırsızlanıyoruz.. :)) Sevgi ve selamlarımızla, MOZAİK

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Ayşe Tütüncü
    06 Kasım 2014 Perşembe 09:06

    "KÜLLİYAT"ımız sonunda bu sene 22 Temmuz"da piyasaya çıktı ve bu Pazar, 9 Kasım saat 16.00"da Beyoğlu MEPHISTO"da İmza Günü yapıyoruz. Mozaik"te yer almış 8 kişi olarak orada olacağız, selamlar...

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.