2017 yılında 74 yaşında ölen gitar efsanesi Larry Coryell'in "Larry Coryel's Last Swing With Ireland" albümü çıktı

2017 yılında 74 yaşında ölen gitar efsanesi Larry Coryell'in "Larry Coryel's Last Swing With Ireland" albümü çıktı

Albüm, gitarist Coryell'in Mayıs 2016'da Dublin'de iki yerel müzisyen Dave Redmond (bas) ve Kevin Brady (davul) ile kaydettiği son stüdyo çalışmalarını içeriyor. Coryell, o günlerde The Sugar Club isimli bir yerde çalışıyordu. Albümün yayıncısı, ilerleyen günlerde üçlünün kulüpte yaptıkları bir canlı performans kaydının da yayınlanacağını söyledi.

 

Dublin'deki Hellfire Stüdyolarında kaydedilen albüm altı parçadan oluşuyor. Duke Ellington'ın caz klasiği "In A Sentimental Mood", Luiz Bonfa'nın ünlü "Manha de Carnival", Charlie Parker klasiği "Relaxin' At Camarillo" ve bir Morey/Churchill klasiği olan "Someday My Prince Will Come" gibi ölümsüz standartların yanında iki orijinal Coryell bestesi "The Last Peavey" ve "396" ile albüm tamamlanıyor.

 

 

Albümdeki her parça tamam ama, "Manha de Carnival" kavırı tam bir ustalık şaheseri

 

 

Caz-rock gitar doğaçlamasının gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden Coryell aynı zamanda füzyon müziğin kurucu babalarından biri kabul edilir.

 

Larry Coryell'in çok beğenilen ve kendinden sonra gelen gitaristleri derinden etkileyen doğaçlama çalım stilleri ve besteleri büyük sanatçıyı 1960'ların sonlarında caz-rock füzyon hareketinin öncülerinden biri olmasını sağlamıştı. Sanatçının dünyanın çevresini bir kaç kez dolaşan kariyeri yollarda ve stüdyolarda yaşayarak, doğaçlama yaparak 50 yılı aşan geniş bir zamana yayıldı.

 

"Larry Coryel's Last Swing With Ireland" gerçekten de iki hareketli akustik parçayla başlayan ve üç yarıdan bölümden oluşan bir albümdür. İlk ikinin ardından, orta ikili ve sondaki iki füzyonla albüm elektrikli swinglerle dinleyicinin aklını başından almaya yetiyor.

 

Coryell bu kayıtlardan sadece dokuz ay sonra kalbine yenilmişti. Parlak ritm arkadaşlarının enerjisinden açıkça beslendiği belli olan sanatçı parçalarda üstün ve kusursuz bir performans sergiliyor.

 

Albüm: Larry Coryel's Last Swing With Ireland
Sanatçı: Larry Coryell
Müzisyenler:
Larry Coryell gitar
Dave Redmond bas
Kevin Brady davul
Stüdyo: Hellfire Studios Dublin
Mix ve Mastering: Ivan Jackman

 

Cazkolik.com / 08 Temmuz 2023, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.