2021 yılının son teknoloji ürünü en iyi odyofil kulaklıkları dosyası

2021 yılının son teknoloji ürünü en iyi odyofil kulaklıkları dosyası

Geçtiğimiz senelerde yer verdiğimiz What HiFi dergisinin her yıl özenle hazırladığı yılın en iyi odyofil kulaklıkları listesinin 2021 dosyası yayına girdi. Derginin uzman editörlerinin titizlikle hazırladığı liste farklı türleri dinleyen müzikseverlerden odyofil müzikseverlere, ekonomik müzikseverlerden para önemsiz kaliteye önem veririm diyen müzikseverlere kadar herkese hitap edecek ama en önemlisi pahalı ya da ekonomik de olsa tarzının en iyi ürünlerini biraraya getirdiler. (Not: Kulaklıkların fiyatları satın aldığınız mağazaya göre değişkenlik gösterdiği için buradaki listeye dahil etmedik ama 50-60 dolara da var, binlerce dolara kulaklık da var.)

 


 

 

Grado SR325e

 

Retro görünüm, muhteşem ses

 

Artılar:
- Güzel ton dengesi
- Frekanslar arasında şeffaflık
- Etkileyici dinamikler

 

Eksiler:
- Gürültü kaçağı

 

Basitçe söylemek gerekirse Grado kulaklık bir şaheserdir. Retro kabuk görünümü cazip gelmese dahi muhteşem müzikalitesi kesinlikle öyledir. Arkası açık tasarım, enerjik, ritmik bir performans sağlayan iyi organize edilmiş katmanlarla net, hafif bir ses dinletiyor. 360 derece dönen kulaklık başlıkları eski moda görünse de takması zevkli. Ucuz değil ama her kuruşa değer. Tek dezavantajı var, içeri ses/gürültü sızdırıyor, bu yüzden, ofiste kullanım için ideal olmayabilir. Zaten öyle olsaydı markete Bentley marka araba ile gitmek gibi bir durum olurdu.

 


 

 

Sennheiser HD 820

 

Kalıpları yıkan birinci sınıf odyofil kulaklıklar

 

Artılar:
- Tam gövdeli, ayrıntılı ses
- Güçlü, çevik bas
- Sağlam yapı

 

Eksiler:
- Pahalı
- Tasarım mutlak performansı sınırlıyor

 

Arkası kapalı kulaklıklar bozulma sorunları yaşayabilir ancak bu mükemmel Sennheiser HD 820'de durum öyle değil. Sennheiser, ses dalgalarının sürücülere geri dönmesini önlemek için Gorilla Glass ve ses emici odacıkların bir kombinasyonunu kullanarak bu sorunu kurnazca çözdü. Sonuç? Şaşırtıcı düzeyde çeviklik ve hassasiyet, düşük frekanslarda dahi etkileyici otorite ve ustalıkla kontrol edilen baslar. Elbette bu kulaklıklar ciddi bir yatırımdır ancak müzik konusunda ciddiyseniz, evdeki dinleme deneyiminizi değiştirebilir.

 


 

 

Beyerdynamic Amiron

 

Eşleşecek olağanüstü bir sese sahip birinci sınıf odyofil kulaklıklar

 

Artılar:
- Nötr ve ayrıntılı sunum
- Etkileyici dinamikler
- Konfor

 

Eksiler:
- Fiyat sorun değilse eksik hiçbir şey yok

 

Beyerdynamic'in Amiron'u kısa bir dinlemeyle dikkat çekecek türden bir kulaklık değil, biraz zaman verin ve etkileyici şeffaflığı ve çözünürlüğü kesinlikle memnun edecek seviyede olduğunu görün. İyi değerlendirilmiş kulak yastıkları ve makul ağırlıklarıyla rahat bir ürün. En iyi şekilde duymak için kaliteli bir kaynağa ve kayıtlara ihtiyacınız olacak, bu yüzden gözden kaçırmayın. Her şey yerli yerinde olan Beyerdynamic’in Amiron kulaklıklığı tüm frekans aralığında etkileyici ses sağlıyor. Net orta kademe vokalleri, sıkı zamanlamaları ve zorlayıcı derecede dağınık şarkıları idare edebilmesini seviyoruz.

 


 

 

Grado SR80e

 

 Uygun fiyatlı mükemmel odyofil kulaklıklar

 

Artılar:
- Mükemmel tiz ve orta kademe
- Canlı ses
- Sıkı bas

 

Eksiler:
- En rahat ses değil

 

Uygun fiyatlı odyofil kulaklık arıyorsanız şanslısınız. Grado tamamen müzikle ilgili bir şirket olduğu için şık elektronikleri yok. Ayrıntı, netlik ve fiyat noktasında yenilmesi zor dinamik bir ses sunuyor. Kulağa gelişi doğal, elektrodan pop müziğe kadar neredeyse tüm müzik türlerini yükseltiyor. Unutulmaması gereken bir şey: bu açık arka tasarım işe gidip gelmek için en uygun olmadıkları ve köpük kulaklıkların en lüks olmadığı anlamına geliyor. Yine de, SR80e retro görünürken, üstün bir performans sunuyor.

 


 

 

Beyerdynamic T1 (3. Nesil)

 

Beyerdynamic kazanan formülünü geliştirmiş

 

Artılar:
- Temiz, dengeli sunum
- Eşit, bilgilendirici doğa
- Rahat ve iyi yapılmış

 

Eksiler:
- Birinci sınıf ortaklara ihtiyaç var

 

Orijinal T1 modelini ilk kez dinlediğimizden bu yana on yıl geçti ve o zamandan beri birinci sınıf kulaklıklar söz konusu olduğunda mihenk taşı haline geldi. Bu üçüncü nesil model ile selefi arasındaki ana değişiklik yeni kulaklığın dizüstü bilgisayar ve mobil cihazlar için işleri kolaylaştırması oldu. Ses açısından, öncekilerden daha temiz ve net, tizde biraz daha az parlak ve daha yuvarlak ses çıkarıyor. Beyerdynamic'in de bas frekanslarını abartmamış.

 


 

 

Sony WH-1000XM4

 

Mükemmel sesler sunan birinci sınıf kablosuz kulaklık

 

Artılar:
- Dinamik, ayrıntı açısından zengin ses
- Sansasyonel zamanlama duygusu
- Hafif, rahat ve akıllı

 

Eksiler:
- IP derecelendirmesi yok
- AptX desteği yok

 

En iyi sese sahip kablosuz kulaklık peşindeyseniz bu hi-fi ödüllü ürün listenin başında olmalı. XM4, XM3'ü daha yumuşak kulak kapakları, daha iyi gürültü önleme teknolojisi ve kulaklıkları başınızdan çıkarmadan biriyle konuşmanıza olanak tanıyan Speak to Chat dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik geliştirilmiş. Daha da önemlisi, XM4 ses kalitesinde ciddi bir artış sunuyor. Sony’nin yeni DSEE Extreme ses işlemcisinin varlığı, Sony’nin ilham veren DAC ve analog amplifikatör kombinasyonuyla birleştiğinde bağımlılık üreten müzikalite ve coşku sunuyor.

 


 

 

Shure Aonic 3

 

Nefes kesici müzikalite ve rahat kullanım

 

Artılar:
- Muhteşem dinamikler ve müzikalite
- Ayrıntılı ve dengeli ses
- Hafif ve rahat

 

Eksiler:
- Sade teslimat

 

Kablosuz kulaklıkların artan popülaritesine rağmen kablolu kulak içi kullanımın kolaylığını ve basitliğini tercih eden çok sayıda dinleyici var. Sonuçta, pilin tükenmesi veya Bluetooth eşleşmeleri konusunda endişelenmeyin. Ses kalitesi öncelikli ise kulak içi Aonic 3 etkileyicidir. Shure'un en küçük kulaklıklarından ve kulağa tam oturuyor. Hafif ve kulaklık kablosunun kulaklarınızın üst kısmına sabitlenir, sarkmaz, hareket halinde kullanışlıdır. Shure, 80 yıllık profesyonel geçmişe sahip bir markadır, bu nedenle, Aonic 3'ün dinlemekten zevk almanız şaşırtıcı değil. Ritim ve zamanlama duygularına inanılması için dinlemek gerek. Dinamik yetenekleri büyüleyici. Bu tomurcuklar şimdiye kadar duyduğumuz en coşkulu kulak içi kulaklıklar mı? Hayır ama dürüst, şeffaf ve orijinal kayda sadık. Bu özellikler sizin için çekiciyse para bakımından daha iyisini bulamazsınız.

 


 

 

Austrian Audio Hi-X50

 

Bu seviyede yüksek standartları belirleyen yetenekli kulak üstü kulaklık

 

Artılar:
- Sağlam yapı
- İleriye dönük ve bilgilendirici ses

 

Eksiler:
- 1,2 m. kablo isteğe bağlı bir ekstra

 

Austrian Audio yeni bir şirket olsa da arkasındaki kişiler eski AKG çalışanları ve sektörün en deneyimli kişilerinden oluşuyor. Bu olgunluk Hi-X50 kulaklıklara yansımış. Sağlam, kaliteli kulaklıklar, kafa bandı yastığı ve köpük kulaklık yastıkları gibi bileşenler kolayca değiştirilebilir. Takılması hafiftir ve kolay. 3 metre kabloyla birlikte geliyor ancak 1,2 metre isteğe bağlı bir ekstra da mevcut. Dinlerken birçok ayrıntıyı ortaya çıkarır ve müzikal açıdan uyumlu bir sunum halinde düzenler. Frekans aralığının herhangi bir kısmına fazla vurgu yapmadan oldukça dengeli bir sese sahip.

 


 

 

Sony WH-1000XM3

 

Müzikseverler için üretilmiş, ses tutkunlarına özel gürültü önleyici kulaklık

 

Artılar:
- Doğal, çok yönlü ses kalitesi
- Piyasadaki en iyi gürültü engelleme
- Son derece rahat

 

Eksiler:
- Dokunmatik kontroller ilk başta zor geliyor
- Daha zayıf kayıtları açığa çıkarabilir

 

Odyofil ses kalitesi ve gürültü engelleme mi istiyorsunuz? XM3, daha yenisi XM4 (yukarıda) tarafından gölgede bırakıldı. Seçtiğiniz ses asistanına erişim ve hızlı şarj olan pil (on dakikalık bir pil) dahil olmak üzere her türlü zil ve ıslık ile teknoloji ve ayrıntı bakımından zengindir. Gürültü engelleme teknolojisinin en sevdiğiniz analog kaydın gerçekliğini bozabileceğinden mi endişeleniyorsunuz? Uygulamayı kapatabilir veya gürültü engelleme seviyesini ayarlayabilirsiniz. Yükselen vokaller ve kusursuz kullanılabilirlik sunan fantastik, kablosuz bir odyofil deneyimi.

 


 

 

Klipsch T5M Kablolu

 

Ses tutkunları için en uygun bütçeli kulak içi kulaklık

 

Artılar:
- Etkileyici, rahat uyum
- Ayrıntılı, dinamik ses

 

Eksiler:
- Kablo gürültüsü oluşturabilir
- Ses kontrolü yok

 

Klipsch, makul fiyatlı bir çift kulak içi kulaklığın nasıl yapılacağını iyi biliyor. 2018'de tüm manşetleri kaplayan R6i II idi, ancak 2020'de T5M Kablolu ayrı bir heyecan yarattı. Eşit ton dengesi ve mükemmel zamanlama duygusuyla ayrıntılı ve dinamik bir ses çıkarıyor. Tek küçük olumsuzluk, pakette birlikte verilen giysi klipsini kullanmazsanız ve tek düğmeli kontrol / mikrofon ile ses seviyesini değiştiremezseniz kablo gürültüsü oluşturabilmesidir.

 


 

 

Focal Stellia

 

Birinci sınıf sese sahip arkası kapalı odyofil kulaklık

 

Artılar:
- İnce zarafet, içgörü, bas
- Harika yapı kalitesi
- Rahat

 

Eksiler:
- Pratik olmayan kablo seçenekleri

 

Bu ürün esasen Focal Utopia'nın kapalı bir versiyonu. Pratik bir tasarıma sahip. DAC'larla çalışmak üzere optimize edilmiş ve kulaklıklar, kubbenin arkasından geri dönen ses dalgalarını emmek için yerleşik difüzörlere ve EVA köpük emilimine sahiptir. Hareket halindeyken -başlığın çok mikrofonik olması, her hareketin çalınan müziğe müdahale eden hışırtılar çıkarması çok yazık. Son olarak, rafine ve olgundur. Utopia'nın performansıyla tam olarak eşleşemezler, ancak daha pratik arkası kapalı tasarım onlara biraz daha fazla çekicilik sağlar. Onlar da biraz daha ucuz.

 


 

 

Shure SRH1540

 

Birinci sınıf tasarım ve müzik meraklısı müzikalite düzeyleriyle buluşuyor

 

Artılar:
- Geniş, açık ses
- Güzel dengeli
- Rahat uyum

 

Eksiler:
- Hiçbir şey yok

 

Arkası kapalı peluş kulaklıklar alüminyum ve karbon fiber birinci sınıf malzemeden üretilmiştir. Hafif ve yumuşak Alcantara ile sarılmış kulak kaplarına sahiptir, bu da onları uzun gece geç saatlerde dinleme seansları için ideal kılıyor. Etkileyici dinamikleri, çevik sunumu ve çarpıcı miktarda ayrıntı sağlayan 40 mm neodimyum sürücüleru var. Müzikalitesi doğal, paranın karşılığını alıyor ve müzik tutkunları için mükemmel bir seçim.

 


 

 

Sony WF-1000XM3

 

Kablosuz odyofil kulaklık diye bir şey var

 

Artılar:
- Müzikal ses
- İyi gürültü önleyici
- Mükemmel pil ömrü

 

Eksiler:
- Ses kontrolü yok
- AptX HD desteği yok

 

Nihai gerçek kablosuz kulak içi kulaklıklar mı? Bunlar kesinlikle şu ana kadar test ettiğimiz en iyiler. Harika görünüyor ve güzel çalışıyor. Ses meraklılarını memnun etmek için Sony, müzik senkronizasyonunu keskinleştiren yepyeni bir Bluetooth çipi ekledi. Ses net, ritmik ve duygusaldır - iyi kullanılmış çalma listelerini hayata döndürmek için mükemmel nitelikler. Daha da önemlisi, geliştirilmiş gürültü engelleme teknolojisi müdahaleci olmaktan çok etkilidir ve uçlar kulak içi tutuş sağlar. Hareket halindeyken veya hatta spor salonunda kablosuz bir odyofil deneyimi istiyorsanız, bunlar harika bir satın alımdır.

 


 

 

Grado GS3000e

 

Sınıfında lider ses ancak bu kulaklıkların biraz bakıma ihtiyacı var

 

Artılar:
- Anlayışlı, canlı ses
- Mükemmel dinamikler
- Ritimlerle emin adımlarla

 

Eksiler:
- Tasarım çok fazla ses sızdırıyor
- Küçük izolasyon

 

Deneyimlerimize göre Grado nadiren hayal kırıklığına uğratıyor. Grado, şimdiye kadar yaptığı en iyi ahşap kasalı kulaklıklar olduğunu ve karşı çıkmanın zor olduğunu iddia ediyor. Ödün vermeyen ses kalitesinden bahsediyoruz. Farklı, benzersiz bir stil ve Grado'nun geleneksel arkası açık tasarımı var. Yine de ses sızdırıyor, bu yüzden bu kulaklıkları bir dinleme odasının mahremiyetinde kullanmanızı öneririz. Çeviktir ve dinlemesi çok eğlencelidir. Parlak tizleri bazı Grado tasarımlarından daha zayıf olabilir ancak yine de ince ayrıntı seviyeleri sunarlar. Tarz ve arkası açık tasarımla başa çıkabilirseniz, bu odyofil kulaklıkları her taktığınızda dinleyeni ödüllendirir.

 


 

 

Focal Utopia

 

Yeteneklerine uygun bir fiyat etiketine sahip mükemmel odyofil kulaklık

 

Artılar:
- Mükemmel çözünürlük, şeffaflık
- Ace dinamikleri
- Rahat

 

Eksiler:
- Fiyat
- En iyi iş ortağı kitine ihtiyacınız var

 

Bu ürün şimdiye kadar duyduğumuz en iyi kulaklıklardan biri ve uygun fiyatlı. Önceliğiniz ses kalitesi ise tereddüt etmeden alabilirsiniz ama dikkate alınması gereken oldukça büyük bir uyarı var o da çevreeki herkese sesi sızdırdığı gerçeğidir. Bunun yanında müziğin işini gerçekten yapmasına izin veren harika, havadar, geniş bir ses manzarası sunuyor. Para bir konu değilse, Ütopya kesinlikle ilginizi hak ediyor.

 


 

 

Shure SE425

 

Bu fiyata duyduğumuz en iyi kulak içi kulaklık

 

Artılar:
- Enerjik teslimat
- Sağlam orta seviye performans
- Etkileyici ses

 

Eksiler:
- Bazı rakipler daha fazla basa sahip

 

Zengin bir ses ve rafine dinamikler dahil müzikseverlere sunacağı çok şey olan bir ürün. Ayrıntı ve hassasiyet en sevdiğiniz kayıtlarda bile hiç duymamış olabileceğiniz ayrıntıları ortaya çıkarabiliyor. Tasarım herkese hitap etmez ancak performans söz konusu olduğunda onları yeterince öneremiyoruz.

 


 

 

Shure KSE1200

 

Akıllı mühendislik ve çarpıcı ses ama bir bedeli var

 

Artılar:
- Şaşırtıcı detay ve çeviklik
- İyi bir sakinlik ve içgörü
- Rahat

 

Eksiler:
- Uygun kaynağa ihtiyaç var

 

En sevdiğiniz kayıtlara biraz samimiyet katmak istiyorsanız, Shure'un yüksek kaliteli kulak içi kulaklıkları listede üst sırada yer almalıdır. Ucuz değil ancak elektrostatik sürücüleri geniş bir frekans aralığıyla çalıştıran kendi analog kulaklık amplifikatörleriyle tedarik ediliyorlar. Kayıt ne kadar karmaşık olursa olsun her parçayı nefes kesici düzeyde ayrıntı ve hassasiyetle işliyor. Vurgu, bastan ziyade netlik üzerinedir ancak her küçük nüansı duymak istiyorsanız çok iyi harcanmış paradır.

 


 

 

AKG K72

 

Dar bir bütçeyle müzik tutkunları için harika sese sahip kulaklık

 

Artılar:
- Mükemmel değer
- Çok konforlu

 

Eksiler:
- Renkli, kutulu orta kısımlar

 

'Audiophile' kelimesi bazılarına biraz büyük gelebilir, ancak AKG K72, herkesin iyi bir restoran yemeğinin fiyatından daha ucuza bir çift harika, audiophile kalitesinde kulaklık alabileceğinin kanıtıdır. Sağlam yapı kalitesi, rahat dolgu ve 3 metre uzunluğunda bir kablo sunan bu pazarlıklı arkası kapalı kulaklıklar, fiyatı göz önüne alındığında neredeyse rakipsizdir. Nötr sunumdan iyi kontrol edilen baslara kadar, kulağa olduklarından çok daha pahalı geliyorlar. Telefonunuzla birlikte gelen kulaklık çiftini yükseltmek istiyorsanız, bunlar yalnızca bilettir.

 


 

 

Sony MDR-Z1R

 

Rafine ve kaliteli kulak üstü kulaklık

 

Artılar:
- Mükemmel ayrıntı çözünürlüğü
- Hatta ton dengesi
- Güçlü bas

 

Eksiler:
- Kaliteli elektronikler

 

Yüksek kaliteli bir kaynağa bağlandığında olağanın çok üzerinde performans verir. Olağandışı sürücüleri, alüminyum kaplı bir sıvı kristal polimer halka içine yerleştirilmiş, magnezyum kubbeden yapılmış iki parçalı 70 mm diyaframa sahiptir. Ustaca tasarlanmış tasarım, 120 kHz'e kadar geniş bir frekans tepkisi sunarak epik bas, etkileyici ayrıntılar ve mükemmel ton dengesi sağlar. Dinamik, zorlu kayıtlar ince, basit şarkılarla mükemmel performans sergiliyor.

 


 

 

Shure SE846

 

Doğru kaynağa sahip olağanüstü sanatçılar

 

Artılar:
- Çarpıcı detay
- Ton olarak dengeli
- Güçlü dinamikler
- Büyük rahatlık

 

Eksiler:
- Lüks havasından yoksun

 

Sade, işlevsel dış görünüşe aldanmayın - bu kulak içi kulaklıklar sofistike bir odyofil deneyimi sunuyor. DAC kulaklık amplifikatörü veya yüksek çözünürlüklü müzikçalarla eşleştirin gerçekten ışıldıyorlar. Her iki tarafta dört dengeli armatür sürücü ünitesi, etkileyici bir düşük frekans tepkisi ile güçlendirilmiş doğal, müzikal bir ses sunuyor. En sevdiğiniz müzik grubu konusunda olduğu kadar ton dengesinde de ciddiyseniz, tizleri zevkinize göre ayarlamak için değiştirilebilir üç filtreyle oynayabilirsiniz. Pahalı olabilir ancak hakkını veriyor.

 


 

 

Warwick Acoustics Sonoma Model One

 

Bu elektrostatik kulaklık büyüleyici bir sese sahip

 

Artılar:
- Sınıfında lider ses
- Çarpıcı çözünürlük ve çeviklik
- Akıllı mühendislik

 

Eksiler:
- Bazı yapı sorunları
- Optik giriş veya ekran yok

 

Bir çift kulaklık için binlerce harcama yapmaya istekliysen, kişisel dinleme için ciddi (ve belki de endişe verici) bir saplantı olduğunu gösterir. Bu özel rahatsızlığın tedavisini bilmesek de, Warwick Acoustics'in Sonoma One paketini uzun süre dinlemenizi önererek alışkanlığınıza yardımcı olabiliriz. Duyduğumuz en iyi ses seçeneklerinden biri. Bu yüksek miktarda parayı ödeyin ve yalnızca bir çift açık arkalı elektrostatik kulaklık değil, aynı zamanda özel bir enerji verici amplifikatör de elde edersiniz. Elektrostatik sürücüler yüksek voltaj gerektirdiğinden, bu kulaklıklar geleneksel amplifikasyonla çalışmaz. Isındıktan sonra, bu kulaklık sistemi o kadar şaşırtıcı derecede net ve bilgilendirici ses çıkarır ki, müziğe dahil olmaktan kendimizi alamıyoruz. Yıllar boyunca yüzlerce çift duyduk, ancak bu düzeneğin çözünürlüğüne ve çevikliğine yaklaşan eşdeğer fiyatlı herhangi bir şey düşünmekte zorlandık. Yapı ve güvenilirlikle ilgili bazı sıkıntılarımız oldu, ancak kesinlikle sesle tartışmak yok.

 

Cazkolik.com / 24 Mart 2021, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.