Jazz Dergisi ve Açık Radyo`da yaptığı programlarla cazseverler tarafından yakından takip edilen Seda Binbaşgil Ekim ayı boyunca İstanbul-Ortaköy`de bulunan Simya Galeri`de "Cazın Farkına ve tadına Varmak" konulu seminerler düzenleyecek.
Bu seminerlerin amacı,cazın doğuşunu, nasıl icra edildiğini, doğaçlamanın anlamını, başlangıcından günümüze kadar cazı şekillendirmiş belli başlı akımları, bu akımların yansıttığı dönemlerin sosyal, politik ve ekonomik şartlarını ve caz tarihine damgasını vurmuş önemli müzisyenlerin stillerini inceleyerek katılımcılara caz müziği hakkında bilgi vermek. Semineri bitirdiklerinde, katılımcıların caz müziğini, farkına ve tadına vararak dinlemeleri ve kendi caz arşivlerini oluşturma becerisini kazanmaları hedefleniyor. Seminerde sözel anlatımlar görsellerle birlikte desteklenecek, çeşitli albümlerden örnekler dinletilerek aktarılan bilgilerin teoride kalmamasına özen gösterilecektir.
Jazz’ın farkına ve tadına varmak 1 Bölüm:
Jazz’ın temel unsurları: Hangi müziğe jazz diyoruz? Jazz doğaçlaması, Jazz enstrümanları, Jazz terminolojisi
Modern Dönem öncesinde Jazz: Jazz’ın kökenleri, Erken Dönem Jazz, Swing
Modern Jazz: Bebop, Cool Jazz, Hardbop, Avantgarde Jazz, Fusion, Günümüzde Jazz.
Jazz Arşivi Oluşturma Yöntemleri.
Jazz’ın farkına ve tadına varmak II.Bölüm
İki bölümden oluşan bu atölyenin ikinci ve son bölümü, ilk bölümün noktalandığı “Hard Bop” döneminden günümüz ve dünya jazz’ına kadar genel bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
İki dönem devam ederek bu atölyeyi bitiren katılımcıların jazz müziğini, farkına ve tadına vararak dinlemeleri ve kendi jazz arşivlerini oluşturma becerisini kazanmaları hedeflenmektedir.Atölyede sözel anlatımlar dvd ve video formatında ilgili filmlerle desteklenecek, çeşitli albümlerden örnekler dinletilerek aktarılan bilgilerin teoride kalmamasına özen gösterilecektir.
Program: Modern Jazz; Hard bop, Miles Davis, John Coltrane, Avangard ve “Free” Jazz, Piyano Okulu (Bill Evans, Herbie Hancock, Chick Corea, Keith Jarrett), Fusion, Latin Caz, 1980-2006, Günümüzde Jazz, Kişisel jazz arşivi oluşturma yöntemleri.
Caz müziği hakkında düzenlenen bu seminerlerin cazseverler üzerinde dinledikleri müziği yakından tanımaları konusunda çok önemli katkısı olacağını düşünüyor ve hararetle tavsiye ediyoruz.
Seminerler 1-8-15-22-29 Ekim Cumartesi günleri 14.30 - 16.00 arasında düzenlenecek olan seminerlere katılmak için Simya Galeri; Muallim Naci Cad. No.51, Ortaköy adresine gidebilir ya da 0 212 259 7740 numarasını arayarak irtibata geçebilirsiniz.
(Haberde resmini gördüğünüz caz müzisyeni 2007 yılında ölen trompetçi Freddie Hubbard`dır.)
Cazkolik.com / 30 Eylül 2011, Cuma
Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.
berna berkman
keşke ankara"da da böyle bir etkinlik düzenleyebilse kendisi..
Bu Yoruma Cevap Yazın »