Türkiyenin klasik müzik dalındaki ödülleri Andante Dergisi’nin düzenlediği gece ve tören ile 7 Mayısta sahiplerini bulacak...

Türkiyenin klasik müzik dalındaki ödülleri Andante Dergisi’nin düzenlediği gece ve tören ile 7 Mayısta sahiplerini bulacak...

Son sıralarda üstüste gelen edebiyat, sinema ve tiyatronun ardından klasik müzikte de ödüller sahiplerini buluyor. Andante klasik müzik dergisinin öncülüğünde bu yıl, 5’i özel ödül olmak üzere toplam 28 kategoride dağıtılacak klasik müzik ödülleri Türkiye’de bu alanda bugüne dek düzenlenmiş en geniş kapsamlı etkinlik olma özelliğini de taşıyor.

Ülkemizin klasik müzik alanında karar alıcı / kanaat önderi konumundaki kişilerin arasından seçilerek oluşturulan jüri heyetinin oylarını kullanması sonucunda “Türkiye’nin 2009 yılı boyunca klasik müzik alanında en iyi performansı sergileyen kişi ve kurumları”nın kimlikleri belli oldu.

Andante Dergisi yazarları Serhan Bali, Kemal Küçük, Şefik Kahramankaptan, Ayşe Öktem, Ersin Antep, Ahmet Makal, Serhan Yedig ve Aydın Büke’den oluşan Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri Yürütme Kurulu’nun, her kategori için belirledikleri ön adaylardan oluşan liste nihai oylama için jüri heyetine sunuldu. Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri’nin jüri heyeti şu isimlerden oluşuyor:

Ahmet Erenli (Borusan Kültür ve Sanat), Ahmet Makal (Andante), Ahu Ünalp (Mikrop Gramofon), Ali Ergur (Andante), Ali Pınar (Açık Radyo), Aydın Büke (Andante), Ayşe Öktem (Andante), Aytaç Yalman (Andante), Buğra Gültek (Andante), Cana Gürmen (İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Canan Aydoğan (Akbank Sanat), Cüneyd Telli (Andante), Didem Karakaya (TRT Radyo 3), Elif Başman (Sevda-Cenap And Müzik Vakfı), Erhan Karaesmen (Cumhuriyet), Ersin Antep (Andante), Ece İdil (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Ecevit Tunalı (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Egemen Berköz (Cumhuriyet), Evin İlyasoğlu (Cumhuriyet), Fatih Yayla (Pamukkale Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı), Feyzi Erçin (Andante), Hakan Erdoğan (Hakan Erdoğan Productions), Halit Süha Çelikkıran (Andante, TRT Radyo 3), Işın Metin (Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi), İlker Ersil (Vokaliz Organizasyon), Kadir Dursun (Forte Production), Kâmil Şükun (İstanbul Resitalleri), Kemal Karaöz (Cemal Reşit Rey Konser Salonu), Kemal Küçük (Andante), Kerim Selçuk (A.K. Müzik), Meriç Soylu (İş Sanat Konser Salonu), Murat Katoğlu (Süreyya Operası), Mutlu Tanberk (Andante), Münif Akalın (Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Neşe Tartanoğlu (TRT Radyo 3), Pınar Alpay Yüksel (Sevda-Cenap And Müzik Vakfı), Rahşan Apay (Andante), Selahattin Yunkuş (Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Selen Yılmaz (Andante), Serdar Ongurlar (İzmir Devlet Opera ve Balesi), Serhan Bali (Andante), Serhan Yedig (Andante), Serla Balkarlı Can (Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Sungu Okan (TRT Radyo 3), Süleyman Tarman (Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Şefik Kahramankaptan (Andante), Ümit İşgörür (Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Üner Birkan (Andante), Üstün Akmen (Andante), Yağız Zaimoğlu (Borusan Müzik Evi), Yalçın Çetinkaya (İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı), Yeşim Gürer (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı), Yiğit Günsoy (Samsun Devlet Opera ve Balesi), Yücel Canyaran (Caddebostan Kültür Merkezi, D-Marin Müzik Festivali), Zeynep Oral (Cumhuriyet)

Jüri heyetinin oylarıyla 5’i özel ödül olmak üzere toplam 28 kategoride ödüle değer görülen kişi ve kurumların kimlikleri, 7 Mayıs 2010 tarihinde Rahmi Koç Müzesi’nde yapılacak törende kamuoyu ile ilk kez paylaşılacak.

Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri, aşağıdaki kategorilerde “2009 Yılının En İyileri”ni seçiyor:

Besteci, Piyanist, Yaylı Çalgılar Yorumcusu, Üflemeli Çalgılar Yorumcusu, Orkestra, Orkestra Şefi, Oda Müziği Topluluğu, Opera ve Bale Kurumu, Opera Yorumcusu (Erkek), Opera Yorumcusu (Kadın), Opera Rejisörü, Dans Topluluğu, Erkek Dansçı, Kadın Dansçı, Müzik Kurumu Yöneticisi, Koro/Vokal Topluluk, Konser Salonu/Kültür Merkezi, Klasik Müzik Etkinliği, Müzik Eğitimi Kurumu, Müzik Eğitmeni, Müzik Kitabı Yayımcısı, Müzik Mağazası, CD Kaydı Yapım Şirketi.

Bu kategorilerin dışında bu yıl ayrıca “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, “En İyi Klasik Müzik Etkinliği”, “En İyi Çıkış Yapan Genç Müzisyen (30 Yaş Altı)” ve “En İyi Çıkış Yapan Genç Müzisyen (17 Yaş Altı)” alanlarında ödüller verilecek.

Kategorilerinde birinci gelen kişi ve kurumlara ödüllerinin sunulacağı törende davetliler önde gelen klasik müzik yorumcularımızın icralarını dinleme olanağı da bulacaklar.

Gecenin zirve anı ise, piyanist-besteci Fazıl Say’ın geçtiğimiz günlerde Dortmund’da dünya prömiyeri yapılan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün Türkiye’de ilk kez Andante Klasik Müzik Ödülleri töreninin sonunda, Borusan Dörtlüsü tarafından yorumlanacak olması gibi gözüküyor. Merakla beklenen bu performansın dışında gecemizde ayrıca Fazıl Say ve Cihat Aşkın, Say’ın Keman-Piyano Sonatı’nı, Borusan Dörtlüsü Saygun’un 1. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün son bölümünü yorumlayacak. Minik yetenek Elvin Hoxha ise yine Fazıl Say eşliğinde Bartok’un Romen Dansları’nı çalacak.

Andante dergisinin 7 Mayıs Cuma akşamı törene katılan davetlilerine bir de sürprizi var. Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri’nin destekçilerinden Extreme Audio, gecenin sonunda davetliler arasında yapılacak çekilişle bir talihliye, Marantz ve Focal markalarından oluşan, 3.500 Avro değerindeki müzik sistemini armağan edecek.

Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri töreni, Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma Vakfı-KÜSAV’ın himayesinde yapılıyor. Monik İpekel, Serhan Bali, Yosun Güreli, Yasemin Çetin, Zeynep Vural ve Emre Bahçevan’dan oluşan Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri Düzenleme Kurulu’nun Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştireceği ödül törenine şu kuruluşlar destek verdi: Bahçıvan, Corvus, Dimes, Divan, Dore Music, Extreme Audio, Görhan, Idea, Küçükler, PepsiCo, Step, Sütaş.

Andante Klasik Müzik Ödülleri’nin 3 ana amacı bulunuyor:

1-Tertiplenecek ödül töreni ile klasik müziği ülke kamuoyunun gündeminde şu anda bulunduğu yerden daha üst sıralara taşımak.

2-Klasik müzik sektörümüzün içinde yer alan kişi ve kurumlar arasında olumlu rekabet ortamının oluşmasına katkıda bulunmak.

3-Klasik müzik camiamızın yıllardır özlemini duyduğu “ortak amaçlar uğruna ortak tavır sergileme” kültürünün yerleşmesine, bu tarzdaki bir araya getirici geceler vasıtasıyla ön ayak olmak.


Tarih: 7 Mayıs 2010, Cuma
Saat: 19.00 / Kokteyl, 19.45 / Ödül Töreni
Yer: Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy, İstanbul


Cazkolik.com / 28 Nisan 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.