Caz şehri İzmir, 18. Avrupa Caz Festivali Türkiye'den ve dünyadan yıldızlarla dolu konserler için geri sayıma başladı

Caz şehri İzmir, 18. Avrupa Caz Festivali Türkiye'den ve dünyadan yıldızlarla dolu konserler için geri sayıma başladı

Bu yıl 18cisi yapılacak olan İzmir Avrupa Caz Festivali hazırladığı programı 2-16 Mart tarihleri arasında izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor, biz de Cazkolik ekibi olarak festivali izlemeye hazırlanıyoruz.

 

 

18. İzmir Avrupa Caz Festivali harika bir program sunmaya hazırlanıyor

 

 

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 18. İzmir Avrupa Caz Festivali, 2 – 16 Mart 2011 tarihleri arasında muhtemelen bu güne kadar hazırlanmış en iyi programla gerçekleşecek. İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, İzmir Fransız Kültür Merkezi ve Avusturya Kültür Ofisi’nin yanı sıra bu yıl Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu da ilk kez festivale destek verecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 18. İzmir Avrupa Caz Festivali, caz eğitimi açıcından da önceki yıllardan farklı olacak. Üç günlük geleneksel açık caz orkestrası atölye çalışması bu yıl akademik düzeye yükseltilerek bir hafta süreyle yapılacak. Atölyeye katılacak genç cazcılar, festival programında yer alan final konseriyle belki de ilk kez uluslararası bir sahnede çalma fırsatı bulacaklar.

 

Atölye çalışmaları ve seminerlerin dışında etkinliklerinin tümü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak 18. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde, bir sergi, beş seminer ve 8 konser yer alacak. Konser biletleri 18 Şubat’tan itibaren satışa çıkacak.

 

 

“Egg Project” Quartet

 

 

Festivalin açılış konserini 2 Mart 2011 Çarşamba günü saat 20.30’da gerçekleştirecek olan İtalyan topluluk “Egg Project” Quartet daha önce de İzmir Avrupa Caz Festivali’nde konser veren ve atölye çalışmaları yapan Roberto Nannetti (gitar), Franco Fabbrini (bas), Francesco Petreni (davul perküsyon) ve Mirco Mariottini (klarnet)`den oluşan topluluğa İzmir konserinde konuk sanatçı olarak piyanist Alessandro Giachero ve trompetçi Mirco Rubegni den oluşuyor. İzmir İtalyan Konsolosluğu’nun katkılarıyla İzmir’e gelengrup bir haftalık Caz Sınıflarını da yönetecek.

 

 

Wolfgang Muthspiel Trio

 

 

Festivalin ikinci konserini 5 Mart Cumartesi dünyaca ünlü Avusturyalı caz gitaristi Wolfgang Muthspiel Trio verecek. Dünyanın en iyi on caz gitaristinden biri kabul edilen Wolfgang Muthspiel’e konserde ikiz kardeşler Andreas Pichler (davul) ve Matthias Pichler (bas) eşlik edecek. İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile festivale katılacak olan Wolfgang Muthspiel Trio, İzmir’de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip olduğunu biliyoruz.

 

 

Louis Sclavis Trio

 

 

İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile festivale katılacak Louis Sclavis Trio, kendi alanlarında Fransa’nın en iyilerini İzmirli caz severlerle buluşturacaktır. Avrupa caz sahnesinin yaratıcı müzisyenlerden biri olarak tanınan Sclavis’e İzmir konserinde Olivier Lété (elektrik bas) ve François Merville (davul) eşlik edecek.

 

 

Caz Atölyesi Final Konseri

 

 

Caz atölyesi çalışmaları 8 Mart 2011 de yapılacak Final Konseri ile sona erecek. 18. İzmir Avrupa Caz Festivali Caz Combo Sınıfları Programı, festival danışmanı caz tarihçisi Francesco Martinelli’nin koordinatörlüğünde yürütülecek. Programa eğitimci olarak; Alessandro Giachero (Piyano, Ensemble, Armoni Sınıfları), Roberto Nannetti (Gitar, Ensemble Sınıfları), Franco Fabbrini (Bas ve Ensemble Sınıfları), Francesco Petreni  (Davul / Perküsyon ve Ensemble Sınıfları), Mirco Mariottini (Tahta Nefesli ve Ensemble Sınıfları), Mirco Rubegni’nin (Trompet ve Ensemble Sınıfları), katılacaktır. Francesco Martinelli, caz tarihi derslerini de verecek.

 

İzmir Avrupa Caz Festivali’ni benzerlerinden farklı kılan en önemli unsurlardan biri de festivalin konserlerle sınırlı kalmaması, gençler için aynı zamanda bir ‘caz eğitimi festivali’ niteliği taşımasıdır. 12. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde başlatılan Açık Caz Orkestrası Atölyesi çalışmaları 18. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde daha akademik bir kimliğe bürünerek bir haftaya çıkarılmış.

 

İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen atölye çalışmasında, piyano, bas, davul, gitar, bakır ve tahta nefesli çalgılar dallarında katılan öğrenciler eğiticileriyle bire bir çalışma olanağı bulmanın yanı sıra toplu olarak da çalışacaktır. Enstrüman derslerinin yanı sıra caz armonisi ve caz tarihi derslerinin de verileceği çalışmaların sonunda başarılı bulunacak iki öğrenci Siena Caz Ustalık Sınıfları`na burslu katılım hakkı kazanacak.

 

 

Nabatov - Wogram Duo

 

 

11 Mart 2011 Cuma günü İzmir Goethe Enstitüsü işbirliğiyle Simon Nabatov - Nils Wogram ikilisi konser verecektir. Tanınmış klarinet sanatçısı Oğuz Büyükberber ikiliye konuk solist olarak eşlik edecektir. Daha önce de İzmir Avrupa Caz Festivali’ne katılan, piyano ve trombonla sıra dışı bir ikili oluşturan Nabatov ve Wogram, çalgılarının sınırlarını zorlayan yetenekleri ve akıllara durgunluk veren uyumlarıyla yine unutulmaz bir konser vaat etmekte.

 

 

Urszula Dudziak Superband

 

 

18. İzmir Avrupa Caz Festivali İstanbul Polonya Başkonsolosluğu’nun işbirliği ile Polonya’nın gururu büyük sanatçı Urszula Dudziak ve orkestrasını ağırlayacaktır. Cazın sayılı kadın seslerinden olan Dudziak’a İzmir konserinde piyanoda Jan Smoczy?ski, basta Krzysztof Pacan, gitarda Robert Cichy, saksafonda ?ukasz Poprawski ve davulda Artur Lipi?ski eşlik edecek.

 

 

Bik Bent Braam

 

 

Michiel Braam (piyano), Jorg Brinkmann (viyolonsel), Michael Vatcher (davul), Frank Gratkowski (alto saksafon, klarinet, bas klarnet), Jan Willem van der Ham (alto saksafon, fagot), Bart van der Putten (alto saksafon, klarnet), Frans Vermeerssen (tenor saksafon, bariton saksafon), Peter van Bergen (tenor saksafon, klarnet, bas klarnet), Peter Haex (euphonium), Carl Ludwig Hübsch (tuba), Eric Boeren (kornet), Angelo Verploegen (trompet) ve Wolter Wierbos (trombon) dan oluşan Bik Bent Braam, Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği işbirliği ile festivale katılıyor. Topluluk, Hollanda cazının tüm inceliklerini başarıyla yansıtmasıyla ünlü.

 

 

Erkan Oğur Anatolian Blues

 

 

18. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin kapanış konserini Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli caz sanatçılarından biri olan Erkan Oğur yapacak. Anatolian Blues projesinde Oğur’a Ozan Musluoğlu (bas), Turgut Alp Bekoğlu (davul), Engin Recepoğulları (saksafon), Çağrı Sertel (keyboards), Sinan Cem Eroğlu (kaval), İzzet Kızıl (perküsyon), Tarık Aslan Erbane Takımı, Volkan Çanakkaleli (asma davul) eşlik edecek.

 

 

Seminerler

 

 

İzmir Avrupa Caz Festivali danışmanı, gazeteci, araştırmacı, caz tarihçisi Francesco Martinelli geleneksel caz seminerlerini bu yıl beş gün olarak verecektir. İKSEV binasında yapılacak seminerlere katılım ücretsizdir ve tercüme yapılacaktır.

 

3 Mart, Perşembe, 18.00
Caz Müziği’nde Tarihi Dönemeçler – I
1890`lar öncesi: Amerika’da Afrikalı kökler

 

4 Mart, Cuma, 18.00
Caz Müziği’nde Tarihi Dönemeçler – II
1920’ler: Klasik caz, ilk solist Armstrong, ilk ses mucidi Bechet, ilk besteci Morton

 

5 Mart, Cumartesi, 18.00
Caz Müziği’nde Tarihi Dönemeçler – III
1930’lar: Swing, Henderson’dan Ellington’a ‘big band’ler

 

6 Mart, Pazar, 18.00
Caz Müziği’nde Tarihi Dönemeçler – IV
1940’lar: Charlie Parker, Dizzy Gillespie ve Thelonious Monk’la savaş sonrası devrim

 

7 Mart, Pazartesi, 18.00
Caz Müziği’nde Tarihi Dönemeçler – V
1950’ler: Farklı yönler; Mingus, Davis, Brown, Sun Ra

 

 

9. Caz Afişi Yarışması

 

 

İzmir kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, dokuz yıldır İzmir Avrupa Caz Festivali afişini genç grafik sanatçılarının eserleri arasından seçmektedir. Avrupa cazı gibi özel bir alanda dünyanın sayılı festivallerinden biri olan İzmir Avrupa Caz Festivali’nin eğitim etkinlikleri içinde afiş yarışması önemli bir yer tutmaktadır. Bu güne kadar yüzlerce afişin katıldığı yarışmada derece alan ve eserleri sergilenmeye değer görülen genç sanatçılar, bu yolla kendilerini gösterme ve kanıtlama fırsatı bulmuştur.

 

9. Caz Afişi yarışması, 18. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişinin belirlenmesi için yapıldı. Türkiye’nin her tarafından 145 afiş yarışmaya katıldı. Seçici Kurul Meltem Şahin’in çalışmasını birinciliğe değer buldu. 43 afişi de sergilenmesi için seçti. 9. Caz Afişi Yarışması’nın eserleri 16 Mart’a kadar AASSM Salonunda görülebilecek.

 

Bilet Fiyatları:
18. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin biletleri 18 Şubat Cuma günü Biletix gişelerinde satışa çıkacaktır.

 

Tam:
Açılış, 12 Mart ve Kapanış Konserleri (2, 12 ve 16 Mart): 100 TL - 50 TL - 25 TL
Diğer Konserler: 25 TL

 

İndirimli Biletler:
Tüm konserler için öğretmen, öğrenci, emekli ve 60 yaş üstü: 12.50 TL
(sınırlı sayıda ve belirli kategoride)

 

Kombine Biletler*:
Festival Kombine: 200 TL
Genç Kombine: 75 TL
*Kombine biletler 18 Şubat– 2 Mart 2011 tarihleri arasında satışa sunulmuştur.

 

Toplu biletler:
En az 20 kişilik gruplara % 20 indirim* uygulanır.
Tel: 0 232 482 00 90 / 106

 

* Sınırlı sayıda satışa sunulan indirimli biletlere grup indirimi uygulanmaz.

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.