2009 yazının Küba kökenli latin albümü Tiempo Libre'den Bach in Havana

2009 yazının Küba kökenli latin albümü Tiempo Libre'den Bach in Havana

İki kez Grammy adaylığı kazanan günümüzün Latin müziğinin en ateşli, ritmik ve enerjik topluluklarından "Tiempo Libre" Küba kökenli müziğiyle başta Miami olmak üzere caz kulüplerinin, konser salonlarının, eğlence mekanlarının açıkçası tozunu attırıyor desek hiç de abartmış sayılmayız.

Tiempo Libre'nin üyelerinin tamamı Küba'nın en önemli konservatuvarlarında klasik müzik eğitimi alan müzisyenlerden oluşuyor. Öğrencilik zamanlarında yasal olmayan şekillerde Amerikan şarkılarını dinleyerek etkilenen ve müzikal yaşamlarını latin ve caz ekseninde geliştirmek isteyen grup artık Amerika ve miami'in en tanınmış, listelere giren hitler çıkaran ekiplerinden biri durumunda.

Afro Cuban müziğin kökenlerini kendileri için yeni dünyanın kurallarına ve biçimine uyarlayan grup çıkardıkları bu yeni albümleri BACH IN HAVANA'da Bach'ın temalarını iki dünyanın müzikleri; çocukluklarının geçtiği Küba ile yetişkinliklerini yaşadıkları Amerikan yaşamı arasında kurgulamışlar. Albümde kendileri yanında efsanevi konumda iki müzisyen; Paquito D'Rivera ve Küba'lı saksafonist Yosvany Terry eşlik ediyorlar.

Albümde toplam 11 parça var. Bach'ın prelüde ve süite'lerini yorumlayan grubun albümü size Klazz Brothers'ın Kübalı perküsyonistlerle birlikte kaydettikleri "Jazz Meets Cuba" albümünü hatırlatabilir ama sizi yanıltmasın bu albüm çok daha yüksek bir ritme ve kıvraklığa sahip. Klazz Brothers bu anlamda daha klasik temalı bir albüm üretmişti hatırlarsanız.

Albümden müzikleri dinlemek için lütfen tıklayın alttaki adrese tıklayın;

http://myplay.com/audio_player/myplay/468634/468855/468863?allowBrowsing=1

cazkolik.com / 30 Nisan 2009, Perşembe


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Jazzsever 65730
    27 Nisan 2009 Çarşamba 03:57

    Albümü buradan satın alabilirsiniz: http://www.hepsiburada.com/tiempo-libre-bach-in-havana/productDetails.aspx?categoryid=10798&productid=music886975291229

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.