2022 Ocak ayında 7 albümle yıla zengin başlamıştık, bakalım bu sene neler olacak?

2022 Ocak ayında 7 albümle yıla zengin başlamıştık, bakalım bu sene neler olacak?

2022 bitti ama sıcaklığını, telaşını, üzüntüsünü, yoğunluğunu ve gündemini yaşamaya bir süre daha devam edeceğiz. Ne zaman 2023 kendi gündemini oluşturmaya başlar biz de o zaman yeni yılı hakikaten konuşmaya başlarız.

 

2022 yılını gözden geçirirken Ocak ayının yayınlanan yeni albümler bakımından ne kadar renkli ve zengin olduğunu farkettik. Cazkolik arşivde biraz geriye gidince hepsini görmek mümkün. 2021 Aralık ayını Ali Perret'in Free House grubunun "Faschismus" ve Sibel Köse'nin "Love Songs" albümleriyle kapatmıştık.

 

 

2022 yılı Ocak ayında yayınlanan caz albümleri

 

 

2022'nin ilk gününe Evrim Demirel'in "Suite Stanpolites" albümüyle uyanmıştık.

 

2022 Ocak ayının öne çıkan bir diğer albüm haberi Emin Fındıkoğlu'nun +12 grubuyla kaydettiği "Concision" albümü oldu. Bu albüm sadece plâk olarak yayınlandı, CD veya dijital formatta yayınlanmadı ve sonbaharda gelen güzel haber Emin hocamızın albümünün yeni basımı yolda imiş.

 

İstanbul Caz Festivali Genç Caz projesi devam ediyor. 2022 Ocak ayında "Genç Caz 21" adıyla ve Sony Müzik Türkiye desteğiyle çıkan bu ilk albümün yeni versiyonu Aralık ayında "Genç Caz 22" adıyla yayınlandı.

 

2022 Ocak ayında yayınlanmasına karşın gündemde kendine fazla yer bulamayan bir başka albüm de İzmirli üç müzisyenden oluşan CAT Trio'nun çalışması oldu. Dijital platformlardan dinleyebileceğiniz albümü bu haber nedeniyle yeniden hatırlamış olalım.

 

2022 yılının en güzel albümlerinden biri Evrim Özşuca'nın "Stray the Cats" albümü oldu ama yılın ilk günleri yayınlandığı için üzerinden zaman geçti, bu güzel albümü yeniden hatırlamak iyi olacak. Dinlemeyenler kesinlikle dinlenecekler arasında başa yazmalı.

 

Geçen Ocak ayının yıla damga vuran albümlerinden biri Mehmet Ali Şimayli'nin "Portrait and a Dream" olmuştu. Dokuz yıldır geleneksel hale getirdiğimiz Best of Cazkolik 2022 yılın öne çıkan albümleri listelerinde oldukça dikkat çeken albümlerden biri olmuştu bu çalışma.

 

Geçen yıl Ocak ayında aynı günlerde yayınlanan bir diğer çalışma ise caz solisti Erdem Özkan'ın büyük emekler vererek üzerinde çalıştığı kaydı "Get Around" olmuştu. Bu albümü de eğer hâlâ dinlemediyseniz dinlenecekler listesinde üst sıralara yazmayı unutmayın.

 

Bu haber nedeniyle 2022 yılı Ocak ayında çıkan albümlere bakınca, toplam 7 albüm ile hepsi birbirinden farklı tarzlarda olmak üzere geçen yıla oldukça zengin başlamışız diyebiliriz. Bakalım bu sene ilk günlerine girdiğimiz Ocak ayı caz albümleri bakımından nasıl gelişmelere sahne olacak.

 

 

"Türkiye Caz Albümleri Arşivi" bilgiye ulaşmak için temel kaynak

 

 

Arkadaşımız Beran Paçacı yönetiminde "Türkiye Caz Albümleri Arşivi" geçmişten bugüne yayınlanan tüm caz ve türevi albümleri günü gününe derlemeye devam ediyor. İster dinleyici, ister caz dünyasından biri olun her ay mutlaka bu arşivi ziyaret ederek güncel yayınlanan çalışmaları mutlaka keşfedin, destekleyin, duyurun, paylaşın.

 

Cazkolik.com / 02 Ocak 2022, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.