Müzik sektörüne yönelik 'Müzikte Eşitlik' ve yuvarlak masa toplantıları başlıyor

Müzik sektörüne yönelik 'Müzikte Eşitlik' ve yuvarlak masa toplantıları başlıyor

 

“Müzikte Eşitlik” Projesi yuvarlak masa toplantıları başlıyor

 

 

Kreşendo isimli bir sosyal girişim, UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu (IFCD) tarafından destekli olarak “Müzikte Eşitlik” projesi kapsamında düzenlediği 'Yuvarlak Masa Toplantıları' ile müzik sektörünün farklı paydaşlarını bir araya getirerek çözüm yolları arıyor.

 

“Müzikte Eşitlik Projesi” kapsamında Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek Yuvarlak Masa Toplantıları, müzik sektörünün dinamiklerini anlamak ve çözüm yolları geliştirmek için bir platform sunacak.

 

17 Aralık 2024’te Diyarbakır’da, 7 Ocak 2025’te İzmir’de, 14 Ocak 2025’te Ankara’da ve 21 Ocak 2025’te İstanbul’da gerçekleşecek toplantılara müzisyen, DJ, stüdyo çalışanı, ses-ışık-sahne teknikeri, müzikli mekân işletmecisi, prodüktör, menajer, ‘booking agent’ veya konser organizatörü gibi müzik sektörünün farklı alanlarında çalışan profesyonellerin katılımına açık olacak.

 

 

Toplantılara katılmak isteyenler için açık çağrı yayınlandı

 

 

Açık çağrı sonucunda, değerlendirmeyle seçilecek kişiler, Yuvarlak Masa Toplantıları’na davet edilecek. Katılmak için başvuru formunu doldurabilir ve projenin detayları hakkında bilgi almak için www.kresendobiz.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Bir de anket yapılacak; Kültür Politikalarına Yön Verecek Müzik Endüstrisi Anketi

 

 

“Müzikte Eşitlik” Müzik Endüstrisi isimli anket müzisyenlerden teknikerlere, prodüktörlerden organizatörlere ve menajerlerden sektörün diğer paydaşlarına kadar geniş katılımla gerçekleştirilecek.

 

Anket, sanatçıların tanımı ve statüsü, sosyal güvenlik, iş koşulları, kültürel çeşitlilik, sanatsal özgürlük, sektör paydaşlarının etki alanları ve karşılaşılan engelleri analiz ederek müzisyenlerin dünyasını daha iyi anlamayı hedefliyor.

 

Katılımcıların dolduracağı anketin sonuçları, kültür politikalarının şekillenmesine rehberlik ederken sektör için güçlü bir iletişim ağı oluşturulmasını teşvik edeceği umuluyor.

 

 

“Müzikte Eşitlik” Projesi: Süreçteki Gelişmeler

 

 

“Müzikte Eşitlik” Projesi, müzik sektörünün mevcut durumunu ve karşılaşılan zorlukları analiz ederek sürdürülebilir kültür politikaları geliştirmek üzere kapsamlı bir araştırma yürütüyor.

 

Temmuz ayından bu yana süren araştırmanın raporunu Başkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Özarslan kaleme alıyor.

 

Projenin lansmanı, müzisyenlerle müzik profesyonellerini birebir görüşmelerle buluşturan “Speed Dating” oturumuyla 6 Kasımda Hollanda Konsolosluğu’nda gerçekleşti.

 

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği İhtisas Komitesi Başkanı Özlem Ece ile Intonal Festival yapımcısı Lisa Blanning’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği lansmanda Merve Eryürük, Bülent Forta ve Metin Uzelli “Müzik Sektöründe Yaratıcılığın Yeni Biçimleri” başlıklı panelde yer aldı.

 

Ankara, Diyarbakır, İstanbul, İzmir’de gerçekleşecek Yuvarlak Masa Toplantıları’nın ardından müzisyenlerin ve müzik profesyonellerinin gelişimine destek sağlayacak konuşma ve eğitimler de organize edilecek.

 

 

Organizasayonu yürüten Kreşendo nedir?

 

 

Kreşendo, 2021 yılında kurulan ve müzik sektöründe eşitliği teşvik eden bir sosyal girişim olarak tanınıyor.

 

 

UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) nedir?

 

 

Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD), 2005 yılında kabul edilen Kültürel Çeşitlilik İfadelerinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi çerçevesinde kurulmuş bir bağışçı fonudur. IFCD, kültürel çeşitliliği teşvik eden politikaların ve stratejilerin geliştirilmesi için projelere finansal destek sağlar.

 

Cazkolik.com / 21 Aralık 2024, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.