Nisan ayında yayınlanacak kitaplar?

Nisan ayında yayınlanacak kitaplar?

 

Can Yayınları, Nisan ayında okurları edebiyattan siyasete ve sosyolojiye kadar geniş yelpazede 13 kitapla buluşturacağını duyurdu

 

 

Kuşağının önemli ismi Édouard Louis, çağdaş İran edebiyatının güçlü kalemi Shahrnush Parsipur, Nobel Edebiyat Ödüllü Necib Mahfuz, Elif Batuman ve Kate Millett kitaplarıyla Can Yayınları’nda.

 

 

Édouard Louis / Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri (çev. Ayberk Erkay)

 

 

Édouard Louis, Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri’nde 45 yaşında isyan bayrağını çeken, arzuladığı gibi yaşamayı seçerek yavaş yavaş özgürleşen, sonunda kendini keşfeden bir kadının, kendi annesinin hikâyesini anlatıyor.

 

 

Shahrnush Parsipur / Erkeksiz Kadınlar (çev. Yıldız Uysal)

 

 

İranlı yazar Shahrnush Parsipur, Erkeksiz Kadınlar’da Tahran’ın eteklerindeki bir bahçede birlikte yaşamak için farklı hayatlardan gelen; aralarında varlıklı bir ev kadını, bir fahişe ve bir öğretmenin de bulunduğu beş kadını ve iç içe geçen hikâyelerini anlatıyor.

 

 

Kate Millett / Cinsel Politika (çev. Seçkin Selvi)

 

 

İlk yayımlandığında tartışma yaratan Kate Millett’ın Cinsel Politika kitabı ataerkil sistemin edebiyata, sanata ve kültüre nasıl yer ettiğini gösteren başucu kitaplarından biri.

 

 

Necib Mahfuz / Mumyanın Uyanışı (çev. Mehmet Hakkı Suçin)

 

 

Arap edebiyatının saygın ismi 1988 Nobel Edebiyat Ödüllü Necib Mahfuz’un Mumyanın Uyanışı kitabında, Antik Mısır ve firavunlar hakkında beş etkileyici öykü bulunuyor.

 

 

Philip Roth / Meme (çev. Seçkin Selvi)

 

 

Birçok sanatçıya ilham olan Kafka’nın dönüşümünü, Philip Roth Meme kitabında bambaşka bir boyuta taşıyor.

 

 

Elif Batuman / Ecinniler (çev. Sabri Gürses)

 

 

Elif Batuman, Amerika’da “2010’un En İyi Kitapları” listelerinde yer alan ilk kitabı Ecinniler’de, özyaşamöyküsü, gezi günlüğü, deneme, eleştiri ve inceleme formlarını iç içe geçirerek, Türkiye, Amerika, Rusya ve Özbekistan’da “Rusça kitaplar ve onları okuyanlar”la yaşadığı maceralarını paylaşıyor.

 

 

Alan Burns / Yağmurdan Sonra Avrupa (çev. Feride Evren Sezer)

 

 

İsmini Max Ernst’in yıkımı betimleyen sürrealist eserinden alan Yağmurdan Sonra Avrupa’da, Alan Burns savaş sonrası harap olmuş Avrupa topraklarında isimsiz bir anlatıcının yolculuğunu anlatıyor.

 

 

Ryunosuke Akutagava / Raşomon ve Diğer Öyküler (çev. H. Can Erkin)

 

 

1927 yılında henüz 35 yaşında yaşamına son veren Japon edebiyatının önde gelen yazarlarından Ryunosuke Akutagava’nın Raşomon ve Diğer Öyküler kitabı, Japonya'nın kültürel çalkantılarını işleyen rahatsız edici öykülerden oluşuyor.

 

 

Ahmet Mithat Efendi / Felatun Bey ile Rakım Efendi

 

 

İlk kez 1875’te okurlarla buluşan, Tanzimat Dönemi’nin akıllarda yer eden yazarlarından, gazeteci ve yayıncı Ahmet Mithat Efendi’nin en çok bilinen eseri Felatun Bey ile Rakım Efendi, yanlış Batılılaşmayı anlatıyor.

 

 

Bu ay klasiklerde

 

 

Alexandr Sergeyeviç Puşkin / Yevgeni Onegin (çev. Hazal Yalın)

 

 

Rus edebiyatının önemli ismi Puşkin’in sekiz yılda tamamladığı Yevgeni Onegin, erken 19. yüzyıl Rusya’sının toplumsal ve entelektüel yaşamı üzerine gerçekçi bir açılım sunuyor.

 

 

Nathaniel Hawthorne / Doğum Lekesi (çev. Elif Dinçer)

 

 

Amerikalı yazar Nathaniel Hawthorne’un gizemli, karanlık, gotik temalı öykülerinden oluşan Doğum Lekesi, ismini içerisinde yer alan aynı adlı eserden alıyor. Bu öyküye göre, tanınmış bilim insanı Aylmer, güzeller güzeli eşi Georgiana’nın tek “kusuru” olan yanağındaki el şeklinde doğum lekesini takıntı haline getirerek, onu çıkarmayı kafaya koyuyor.

 

 

Walter Scott / Margaret Teyzemin Aynası (çev. Burcu Yılmaz)

 

 

İskoç kültürü ve edebiyatının en değerli temsilcilerinden Sir Walter Scott’tan bir nefeste okunan, uğursuz öyküler: Margaret Teyzemin Aynası. Hayalet, gerilim, gizem temalarının baskın şekilde işlendiği kitap, Scott’ın 1828 Noel’i için hazırlanan The Keepsake Stories’deki bazı öykülerinden derleme.

 

 

Charles Baudelaire / Gülmenin Cevheri Üzerine (çev. Berna Günen)

 

 

19. yüzyılın en önemli Fransız şair ve sanat eleştirmenlerinden Charles Baudelaire, Gülmenin Cevheri Üzerine’de, gülmeyi masum bir kahkahadan şeytani bir kıkırtıya dönüştürüyor. “Bir gülme teorisi” ya da “bir sanat olarak komedinin felsefesi” üzerine bir deneme olan kitap, insanın gülümsemesinin ardındaki duygulara odaklanıyor.

 

Cazkolik.com / 28 Mart 2024, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.