2008 Türk - Rus Kültür Etkinlikleri Yılı Kerem Görsev`in St. Petersburg konseriyle sona erdi

2008 Türk - Rus Kültür Etkinlikleri Yılı Kerem Görsev`in St. Petersburg konseriyle sona erdi

"2008 Rusya’da Türk Kültür Yılı" etkinliklerinin kapanış konsere Kerem Görsev St. Petersburg’lu caz dinleyicilerine güzel anlar yaşattı.

 

1700’lü yılların başında Rus çarı Büyük Petro’nun Avrupaya açılan pencere olarak nitelendirip Neva nehri ile Finlandiya körfezine bakan kısmının onlarca nehir kolu üzerinde kurduğu şehir olan St. Petersburg’da Rusya ve Türkiye Kültür Başkanlıklarının işbirliği ile düzenlenen "2008 Türk Kültür Yılı Etkinlikleri" Türk cazının önemli isimlerinden Kerem Görsev’in Akademik Senfoni Orkestrası Yaylı Sazlar Grubu’nun eşlik ettiği konserle son buldu. Orkestrayı ünlü şef Erol Erdinç yönetti. Yetkililer "Türk Kültür Yılı Etkinlikleri"nin 2008 yılı içinde sanatın evrensel diliyle iki ülke arasında yeni bir köprü açılmasına vesile olduğunu belirttiler.

 

Görsev’in dinleyicilere çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan harika bir caz ziyafeti vermesinin ardından konser sonrası yorumları şöyleydi; “Müziğimizle  hikayemizi anlatmaya çalışıyoruz, gerçek olarak yaşadığım hikayeleri bire bir, samimi olarak verdiğim zaman bu müzik ortaya çıkıyor. Bu müziği de konserlerimde çaldığım zaman dinleyicilerim  uzun yaşanmışlığın hikayesini  anlıyorlar. Ben çalarken iyi enerji yaydığıma inanıyorum konser salonlarındaki dinleyiciler de o enerjiyi alıp bana eşlik ettiğinde ortaya inanılması güç bir atmosfer çıkıyor. Türkiye’de, St. Petersburg’da, New York’da her yerde aynı şeyleri yaşıyorum..."

 

Aynı anda, Ocak ayı içinde Rec by Saatchi etiketiyle piyasaya çıkacak olan "Diversion" isimli  yeni albümünü de dinleyicileriyle buluşturmanın heyecanını yaşayan Görsev yurtiçinde ve yurt dışında vereceği konserlerin hazırlığını yapmakla meşgul.

 

Ocak ayı içinde yayınlandığında albüm hakkında kendisiyle detaylı bir röportaj gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz yeni albümü "Diversion"dan biraz bahsedelim. Trio formatında kaydettiği allbümünde besteleri tümüyle kendisine ait 8 yeni parçasına yer veren Görsev’e basta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman eşlik ettiler. Trio formatını sevdiğini zaten bildiğimiz Görsev’in diskografisindeki albümlerin bir çoğu yine bu formatta kaydedilmiş olan albümler. İlginç bir notta albümün kapağında kullanılan resmin kızı Nisan’ın elinden çıkan bir çizim olması... Kerem kızının elinden çıkan çizimi albümünün kapağında kullanmak istemiş. Garanti Bankasının, Garanti Caz Yeşili sponsurluğunda ve yayınladığı albümlerle bir yayıncı olarak caza büyük destek veren Rec by Saatchi firması tarafından yayınlanacak olan albümü cazseverlerin büyük bir ilgiyle karşılayacağından eminiz.

 

Cazkolik.com / 24 Aralık 2008, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.