(Bu yazıya ait okunma rakamları 14 Şubat 2011 tarihinden sonrasına aittir.)
Türkiye’nin önde gelen caz şarkıcılarından ve aynı zamanda doğaçlama ustası olan Sibel Köse, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde “Jazz Atölyeleri” düzenliyor. Caz sanatına yeni soluklar kazandırmayı amaçlayan “Sibel Köse ile Jazz Vokal Atölyeleri” 06 Ekim 2009 tarihinde başlıyor
Köse, proje ile ilgili heyecanını şu sözlerle aktarıyor: “... çalışmaların içeriğini caz standartları repertuarı oluşturmakta. Şarkılar hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Şarkı sözleri üzerine düşünüyoruz. Sesimizi geliştirmeye, diksiyon, telaffuz, cümleleme gibi konular üzerinde duruyoruz. Duygularımızı aktarmak üzerine çalışmalar yapıyoruz, kalbimizi birbirimize açmaya çalışıyoruz. Doğaçlama yapıyoruz. Bazen bazı kaynakları gözden geçiriyoruz, bazı egzersizleri yapıyoruz beraber. Müzik dinliyoruz. Caz jargonunu öğrenmeye çalışıyoruz. Bir şarkıyı öğrenirken neler üzerinde durmamız gerektiğine bakıyoruz hep birlikte ve ayrı ayrı. Şarkılar seçiyoruz, onları seslendiriyoruz. Konuklarımız oluyor zaman zaman bize katılan, sohbet edip, sorular sorduğumuz. Farklı stiller, tarzlar üzerinde çalışarak deneyim kazanıyoruz. Birlikte müzik yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği üzerinde duruyoruz. Tüm bu çalışmaların sonunda yıl sonundaki ortak performansımıza imza atıyoruz.”
Orhan Kahyaoğlu’nun koordinasyonunda düzenlenen “Sibel Köse ile Jazz Vokal Atölyeleri”, profesyonel ya da amatör olarak şarkı söyleyen, dinleyici olarak caza ilgi duyan ve caz vokal konusunda bilgi almak isteyen herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Solfej, nefes teknikleri gibi konuların yanında caz vokal teknikleri üzerinde durulacak olan bu program Sibel Köse’nin alandaki ustalığını ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin kalitesini bir araya getiriyor. Programa son başvuru tarihi 02 Ekim 2009.
Atölyenin Kapsamı:
Atölye çalışmasında:
- Yıl içinde haftada bir kez biraraya gelinen grup çalışmaları,
- Katılımcıların bireysel çalışmalarında yararlanabileceği kaynakların tanıtımı,
- Her katılımcının kendi seçtiği şarkıları piyanist eşliğinde seslendirip kritik aldığı seanslar,
- Bireysel ve grup doğaçlama çalışmaları,
- Katılımcıların dönem boyunca edindikleri deneyim ve birikimi sahnede dinleyenlerle paylaştığı yıl sonu performansı yer almaktadır.
Programın ana hatlarını:
- Nefes, gevşeme, ses kullanma teknikleri ile igili çalışmalar,
- Caz standartları, form, şarkı sözleri, blues, scat ile ilgili çalışmalar,
- Piyanistimiz eşliğinde bireysel olarak şarkı söyleme,
- Farklı konuların işlendiği grup çalışmalarına katılım,
- Yıl içinde ziyarete gelen konuklarımızın sunumları,
- Müzik dinleme seansları,
- Piyano, bas, davul üçlüsüyle yapılan provalar,
- Yıl sonu provaları ve performans oluşturmaktadır.
Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru koşullarını www.busem.bahcesehir.edu.tr adresinde bulabilir veya 0212 381 59 34 / 0212 381 59 35 / 0 212 381 59 36 no’lu direkt telefonlardan bilgi alabilirsiniz.
Pelin Temelli
Kurumsal İletişim Direktörü
Bahçeşehir Üniversitesi
Tel : 0212 381 0210
Faks: 0212 381 0215
www.bahcesehir.edu.tr
Zuhal Focan
focan@nardisjazz.com
Cazkolik.com
Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.